Best WordPress Hosting
 

Tudománynépszerűsítő oldalt indít a Bölcsészettudományi Kutatóközpont

via kultura.hu => eredeti post link

A bölcsészettudományokat népszerűsítő kezdeményezés szervesen kapcsolódik a BTK már ismert médiatartalmaihoz, a Glossza podcasthoz, a Mindennapok története bloghoz, Az irodalom rejtett hálózatai adatvizualizációs cikkeihez és a Penna magazinhoz. Szeptember 30-án pedig első alkalommal látogathat el a nagyközönség a kutatóházba a Kutatók Éjszakáján. Mindezekkel egy hosszú távú tudománynépszerűsítő platform létrehozása a központ célja.

Érdemes belegondolni, hogy mennyi mindent tesz hozzá az életünkhöz az irodalom, a történelem, a filozófia, a néprajz, a művészettörténet, a zenetudomány, a régészet, az archeogenetika vagy épp a klasszika-filológia. A Bölcsészettudományi Kutatóközpont égisze alatt futó Katt(anj) a tudományra! projekt célja bemutatni, hogy milyen sokszínűek a bölcsészettudományok, és hogyan folyik a tudományos munka a kutatóközpontban.

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont kilenc intézetnek ad otthont, és több mint 400 kutató dolgozik itt. A kutatóház laborok, különleges gyűjtemények, adattárak, könyvkiadó, könyvtárak otthona is egyben. Ezt a tudományos műhelyet szeretné minél közelebb vinni az érdeklődőkhöz a Katt(anj) a tudományra! kezdeményezés, amelynek bemutatkozó videója alább látható: