Best WordPress Hosting
 

A Club Zero nyerte az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál fődíját

via filmvilag.blog.hu => eredeti post link

Október 21-én, szombaton adták át a látványtervezőket és látványos tudományos filmeket megmérettető Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál díjait a Szolnoki Galériában az alkotók jelenlétében.

Az Európai nagyjátékfilmes versenyprogram zsűri tagjai Joseph Hodges, brit látványtervező, Gózon Francisco, magyar operatőr és Tóth Barnabás,  filmrendező voltak.  

Az Európai nagyjátékfilmes versenyprogram nyertese Jessica Hausner rendező  Mia Wasikowska főszereplésével készült Club Zéró (Club Zero) című filmje. A film a fesztivál fődíját, a legjobb látványtervezésért járó vihette haza, amit a látványtervező, Beck Rainford személyesen vett át Szolnokon. A cannes-i filmfesztivál egyik legmegosztóbb alkotását itthon a szolnoki fesztiválon láthatta először a közönség. A zsűri indoklása szerint a film fontos és aktuális társadalmi témákat érint, melyeket a látványra támaszkodva fejt ki. A díszletek gazdagságán és ridegségén keresztül bontakozik ki a főszereplők jellemrajza és viszonyrendszere. A Nemzeti Filmintézet által felajánlott díj értéke 1,1 millió forint.