Best WordPress Hosting
 

A második felvonás (Le deuxième acte)

Az őrülten szerelmes Florence be akarja mutatni Davidot, szíve választottját apjának, Guillaume-nak. David azonban nem igazán vonzódik Florence-hoz, és úgy akar megszabadulni tőle, hogy barátja, Willy karjaiba dobja. A négy szereplő egyszer csak egy étteremben találja magát, a semmi közepén.

Döntött a ChatGPT a Scarlett Johanssonra hajazó hangjuk kapcsán

Visszavonja az OpenAI a mesterséges intelligencia azt a hangját, amelyet többen Scarlett Johanssonéhoz hasonlítottak.

A vállalat hétfő reggel egy blogbejegyzésben tette közzé az indoklást, amelyben leírják, hogy Sky hangja egyike a tavaly ősszel bevezetett öt interaktív hangnak, amelyeket egy-egy valódi szinkronszínész hangja alapján mintáztak. A cég ugynakkor adatvédelmi megfontolásokra hivatkoz…

A nyár 10 legjobban várt filmje a hazai nézők szerint

A mozis nyár tradicionálisan májusban kezdődik és szeptemberig tart. Ezért a Magyar Filmadatbázis már most felmérte a látogatói aktivitást, hogy kiderüljön, melyik 10 filmet várják a legjobban a magyar nézők. A Deadpool és a Rozsomák vezeti a TOP 10-es listát. Érdekesség, hogy a tízből nyolc folytatás vagy franchise és csupán egyetlen streaming film került fel a listára. Az akció műfaj dominál, és annak különböző ötvözetei a sci-fivel (Majmok bolygója), a vígjátékkal (A kaszkadőr), vagy a szuperhős zsánerrel (Deadpool és Rozsomák).

[Dátum: 2024.05.20. 21:37]

Új névvel, új helyszínekkel, premierekkel közeleg a MOZ.GO, a Magyar Mozgókép Fesztivál

2024. június 12-én a veszprémi História Kertben a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték premier előtti gálavetítésével kezdődik és négy napon át tart a hazai filmek legnagyobb ünnepe, új nevén a MOZ.GO, a Magyar Mozgókép Fesztivál. A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében, a Magyar Filmakadémia védnökségével három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, 12 helyszínen közel 100 magyar filmet – köztük számos premiert – láthatnak majd a filmbarátok jelképes 500 Ft-os áron. A MOZ.GO idén először olyan, még készülő magyar alkotások kulisszatitkaiba is betekintést ad a közönségnek, mint a Hunyadi és a S.E.R.E.G. 

[Dátum: 2024.05.20. 21:26]

1968 – Egy szerelem rekonstrukciója premier hamarosan a Duna TV-n

Május 26-án 21 órakor lesz az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című új magyar film premierje a Duna Televízión. Nagy Anikó Mária és Lukácsy György rendezők megtörtént esetet feldolgozó alkotásában 1968-ban egy magyar egyetemista fiú, Tóth Miklós (Mészáros Martin) beleszeret egy angol lányba, Alexandrába (Barta Ágnes). Szerelmüket a történelem szétszakítja, mély kapcsolatuk egy fordulatos és titkokkal terhelt történetté válik. A két idősíkon játszódó alkotásban az immár 76 éves Tóth Miklóssal eredünk a fél évszázaddal ezelőtti rejtély nyomába, és lélegzet-visszafojtva figyeljük, ahogy a szálak napjainkig húzódnak. A film – melynek létrejöttét a Nemzeti Filmintézet támogatta – nagy vásznon a MOZ.GO-n is látható lesz. Előzetesét Bedő Barna vágta, a plakát Orosz István a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas grafikusművész készítette.

[Dátum: 2024.05.20. 21:22]

Az Only The Poets nyit Yungblud előtt

Az Only The Poets jelenleg az egyik legizgalmasabb, legdinamikusabban növekvő brit banda. A readingi származású csapat tavaly Lewis Capaldi turnéján játszott, ősszel már saját európai headline turnéra indultak, most pedig először érkeznek Magyarországra, ugyanis ők melegítenek majd be Yungblud előtt június 9-én a Budapest Parkban.

[Dátum: 2024.05.20. 21:02]

Magyar thrash nagyágyút választott a Megadeth: az Archaic játszik Mustaine-ék előtt júniusban

Június 9-én érkezik nyári európai turnéja keretében Budapestre a Megadeth. Dave Mustaine és csapata nemrég tért vissza egy latin-amerikai körútról, ami hatalmas sikert hozott, és igazán összecsiszolta az aktuális felállást. A Barba Negra Red Stage-en az amerikai legenda előtt egy hazai thrash nagyágyú, az Archaic lép majd fel.

[Dátum: 2024.05.20. 20:53]

A bemutató helyszínén is látható lesz a Sándor Péter főszereplésével készült Jó estét nyár, jó estét szerelem

Egy évvel a premier után ismét színre kerül a Gyöngyösi Játékszín előadásában Fejes Endre és Presser Gábor zenés drámája, a Jó estét nyár, jó estét szerelem. A korábban beharangozott abonyi és ózdi előadások mellett a produkció júniusban további két helyszínre is ellátogat: Hatvanba, valamint a bemutatónak otthont adó Gyöngyösre.

[Dátum: 2024.05.20. 20:43]

Színházi kiválóságok emlékeznek Cseh Tamásra a Szegedi Szabadtéri

Színészlegendákkal érkezik Szegedre Hrutka Róbert Cseh Tamás-emlékestje, a „Csönded vagyok”. Az ikonikus zenész Bereményi Gézával közös dalait Udvaros Dorottya, Nagy-Kálózy Eszter, Für Anikó, Cserhalmi György, Rudolf Péter, Szegezdi Róbert és Gubik Petra kelti életre az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

[Dátum: 2024.05.20. 20:20]

 Ingyenes gyereknapi fesztivál a Népligetben!

Különleges, ingyenes bábfesztivált rendeznek május 25-én és 26-án a főváros legnagyobb közparkjában, a Népligetben, a kőbányai gyereknap keretein belül. Összesen 12 produkcióval vár az Ujjé, a Ligetben, nagyszerű! elnevezésű rendezvény, melynek ötletgazdája, Barna Zsombor, a Budapest Bábszínház művésze.  

[Dátum: 2024.05.20. 18:46]

Új dallal jelentkezett a Body Count – hamarosan élőben is hallhatjuk

A Psychopath az első új daluk 2020 óta és a hamarosan érkező, Merciless című albumon szerepel majd. Ice-T és csapata ismét bizonyította, hogy közel négy évtized után is maximális fordulatszámon pörögnek, június 14-én pedig mi is megbizonyosodhatunk erről a Budapest Parkban.

[Dátum: 2024.05.20. 18:35]

Már csak néhány napig a Netflixen: Ez az zúzós akció-horror napokon belül eltűnik a platformról

Ki ne hallott volna már A kaptár című filmről? Téged is ez a már-már klasszikus horror borzongatott gyerekkorodban? Május 31-ig még van esélyed megnézni a Netlfixen!

A kaptár egy 2002-es akció-horrorfilm, amelyet Paul W.S. Anderson írt és rendezett. A film főszereplői Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, James Purefoy és Colin Salmon. A film egy trilógia első része, amely az azonos című videojáték…