Best WordPress Hosting
 

A japán filmtermés legjava – íme az ingyenes JFF Online Japán Filmfesztivál programja

Az online fesztivál színes kínálatában szerepel az animetörténelem egyik legfontosabb alkotása, kritikusok által elismert díjnyertes munkák, horror rövidfilmek, drámák, romantikus alkotások és szórakoztató filmsikerek egyaránt. Immár teljes a JFF Online Japán Filmfesztivál programja. A Japán Alapítvány szervezésében, a JFF Online Japán Filmfesztivál keretében 2024. június 5. és június 19. között az ország bármelyik pontjáról, eredeti […]

The post A japán filmtermés legjava – íme az ingyenes JFF Online Japán Filmfesztivál programja appeared first on Filmtekercs.hu.

Az utómunkánál tart Nagy Borbála első mozifilmje, A világ eredete

Nagy Borbála három országban – Magyarországon, Németországban és Franciaországban – forgatott első nagyjátékfilmje, A világ eredete már az utómunkálatoknál tart. A három nő történetét bemutató, három városban játszódó koprodukció főszereplői Török-Illyés Orsolya, Sipos Vera és Székely Rozália. Az alkotást beválogatták a First Cut Lab programba, ahol prominens szakemberek segítik a nemrég kezdődött vágási folyamatot.

A First Cut Lab az egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi program, ahol a vágás folyamatát szakmailag támogatják. Olyan alkotásokat válogatnak be a workshopba, amelyek túl vannak már a forgatáson, és éppen elkezdődött a vágás. Elsőként a legelső, leforgatott és egymás után illesztett anyagot (un. first cut) véleményezik a nemzetközi szakemberek, és segítenek kialakítani a végső arányok és irányok megtalálását. Ebben a programban vett részt többek között Reisz Gábor Magyarázat mindenre és Kis Hajni Külön falka című alkotása is korábban.

Mint Nagy Borbála elmondta, „a nemzetközi mentorokkal nagyon fontos pillanatban osztottuk meg a projektet. Ez volt az első alkalom, hogy külső szemek néztek rá a vágatra. Nagyon értékes, inspiráló visszajelzéseket kaptunk: egy tükröt, ami megmutatja, hogy különböző nemzetiségű, korú és nemű emberek hogyan ’olvassák’ a filmet. Így új ötletekkel és gondolatokkal folytatjuk a vágást, hogy a legjobbat hozzuk ki a felvett anyagból”. Iványi Petra producer hozzátette, hogy „abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ugyanannak a szakmai programnak három különböző workshopján is részt vehetünk. A Full Circle Lab a forgatókönyv-fejlesztés során segített, a First Cut Lab a vágásban kiemelt jelentőségű mérföldkő, míg a First Cut+ a film nemzetközi pozicionálásában és marketingjében nyújt szakmai támogatást. Mentoraink az európai filmipar legkiválóbb szakemberei, rengeteget tanulunk tőlük”.

Ez a felkapott fiatal sztár lesz He-Man a Masters of the Universe élőszereplős adaptációjában

Nicholas Galitzine (cikkünk galériájában) kapta meg He-Man szerepét a Masters of the Universe készülő filmadaptációjában, amelyet Travis Knight (Űrdongó) rendez az Amazon MGM Studios és a Mattel számára.

A 2026. június 5-én bemutatásra kerülő film hosszú és viharos utat járt be a gyártásig, 2007 óta több stúdió és rendező is nekifutott, de valahol mindig megakadt a folyamat. A jelenleg még titkos…

Elkészült az első előzetese Herendi Gábor új romantikus vígjátékának!

Elkészült Herendi Gábor új romantikus vígjátékának az első előzetese! A Futni mentem közvetlen állami támogatás nélkül készült, a romantikus vígjátékban olyan színészek szerepelnek, mint Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, valamint Gálffi László, Hevér Gábor, Trokán Péter, de feltűnik benne mások mellett Góg Anikó, triatlon olimpikon, személyi edző is.

Vera (Udvaros Dorottya) a férjével (Csuja Imre) közösen teljesít egy bakancslistát. Már csak egy kihívás marad hátra, amikor a férj váratlanul meghal. Az asszony elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is végrehajtja, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra. Emma (Trill Beatrix) a munkában és magánéletben sem találja a helyét. Dorina (Tenki Réka) a család helyet a karrierre koncentrál. Kata (Lovas Rozi) a két gyerekét neveli és arra vágyik, hogy hosszú évek után a párja, Ákos (Bányai Kelemen Barna) végre megkérje a kezét. A futáshoz Vera egy edzőt (Ember Márk) kér fel, akivel korábban Emmának volt már egy kutyás kalandja. A karrierista Dorina a szomszéd kislánnyal kerül barátságba, akit egyedül nevel a rendőrezredes Tamás (Csányi Sándor). Az anya és lányai lehetetlennek tűnő vállalkozása a rokonokat és barátokat is váratlanul éri, Vera azonban nagyon eltökélt.

A Futni mentem rendezője Herendi Gábor, akinek eddigi hét filmje az elmúlt két évtizedben közel 2,5 millió nézőt vonzott a mozikba, amivel messze a legsikeresebb magyar rendező. A rendszerváltás utáni filmkészítés tíz legnézettebb mozijából négyet Herendi rendezett és egyedülálló módon valamennyi filmjét legalább 100 ezer néző látta a mozikban.

Silber – Az álmok könyve: Éld az éjszakád (kritika)

Amikor Liv elkezd álmodni fiúkról és egy szűzről, már gyanítható volt, hogy itt készül valami. Ami készült, az egy nagyon sötét fantázia az álmok világáról. Eljutni a történet végéig olyan volt, mint felmászni a végzet hegyére. Megannyi szenvedés és veszély, hogy a végén minden a helyére kerüljön, és a hős boldogan távozhasson.__GA__A történet a tiniknek szól, ők fogják megnézni és végig izgulni a…

„Ez már hosszabb, mint egy házasság” – Megnéztük az 55 éves Kalákáról szóló filmet

Idén 55 éves a Kaláka, a zenekarról Pigniczky Réka forgatott egészestés dokumentumfilmet. A Kaláka: a Kárpátoktól a Karib-tengerig 96 percben nem egyszerűen a zenekar történetét meséli el, hanem egy kontinenseken átívelő út krónikája is – egy váratlan fordulattal kiteljesedő küldetésé, amivel még Kányádi Sándor bízta meg a Kaláka tagjait.

Nyitókép: 56films/Pigniczky Réka

Vétkező szentek: Amikor hiába várod, hogy majd megérted! (kritika)

Ez a film akár jó is lehetett volna, de nem lett az.__GA__Lehet, hogy baj van a felfogásommal, vagy túl élénk a fantáziám, de teljesen tévútra vitt.Már a címe is megtévesztett. Gondoltam, a plakáton ők a tiszta lelkű szerelmesek, de nem lehetnek egymáséi, mert a nő egy másik férfihoz tartozik.Semmilyen jel nem mutatta azt, hogy ez a szerelmespár kicsoda és mit csinál. Abból, hogy a nő, Ruth (Roone…

Mától a Disney+-on: Elisabeth Moss új kémsorozata végre hozzánk is megérkezett

Mától elérhető a Disney+-on a Damon Thomas és Daina Reid rendezésében készült A lepel című kémsorozat.

A széria forgatókönyvét nem más, mint a nagysikerű Birmingham bandája és a See sorozatok alkotója, Steven Knight fejlesztette, a főszerepben pedig A szolgálólány meséje szárja Elisabeth Moss látható.

A történet szerint Imogene Salter MI6 ügynök küldetésében közel kell kerülnie valakihez, akitől…

A Trónok harca írója keményen beszólt a tévés adaptációknak

George R. R. Martin beleszállt azokba a feldolgozásokba, amelyek szerinte nem elég hűek az eredeti forráshoz.

Egy új blogbejegyzésben az író felidézi a Neil Gaimannel, a Sandman című képregénysorozat alkotójával tartott panelbeszélgetést, amelyet nem mellékesen a Netflix készített. “Bármerre nézel, mindenhol több forgatókönyvíró és producer van, akik lelkesednek a nagyszerű történetekért, és ‘a s…

Netflix: 93 országban került a top10-be az új sikerfilm, 28,2 milliós nézettséggel minden kihívóját lenyomta (május 20-26)

Shonda Rhimes A Bridgerton család című sorozatának 3. évadának 1. felvonása lenyűgözte a nézőket, és már a második egymást követő héten 25,3 millió megtekintéssel vezette az angol tévés listát. A friss megjelenés a korábbi évadok és a spin-off, a Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet nézettségét is jócskán növelte. A várva várt második felvonás június 13-án kerül fel a platformra.

Jennifer L…

Fia Hayao Miyazaki következő filmjéről beszélt

A rajongók betekintést kaptak Hayao Miyazaki következő filmjébe, amelyről fia, Goro Miyazaki árult el néhány részletet. Az anime világában talán nincs név, amelyet többen ismernének világszerte, mint Miyazakiét. A 83 éves alkotó már évtizedek óta az animációs filmművészet egyik legnagyobb látnoka, és a Studio Ghiblivel való megbízatása még korántsem ért véget. Legutóbbi filmje, a A […]

The post Fia Hayao Miyazaki következő filmjéről beszélt appeared first on Filmtekercs.hu.

Anyai ösztön – kritika

Két Oscar-díjas színésznővel idézi meg az eddig kizárólag operatőrként dolgozó francia rendező a 60-as évek Amerikáját, de munkájából hiányzik az a plusz, amitől igazán izgalmas tudna lenni az Anyai ösztön. A cselekmény így ahelyett, hogy bekúszna a bőrünk alá, kénytelen egy kiadós csiklandozással beérni.

Mától a Netflixen: Ez az új futurisztikus akció sci-fi lehet a hét nagy sikere

A Képességeink határa című brazil gyártású sci-fi érkezik a Netflixre, amely előzetese alapján igen izgalmasnak tűnik.

A Képességeink határa 2035-ben játszódik egy disztópikus környezetben, ahol a technológia és a bionikus protézisok drámaian megváltoztatták az emberek életét. A változás jelentősen hozzájárult a sport világához is, mivel a paralimpiai sportolókból új sportcsillagokat csinált.

A …