Best WordPress Hosting
 

Mától a Netflixen: Megérkezett a platformra a népszerű kórházas sorozat 4. évada

Valamiért odavagyunk a kórházas sorozatokért, nem csoda, hogy számos ilyen készült az elmúlt évtizedekben és szinte kivétel nélkül mindegyik népszerű volt. Igaz ez a New Amsterdam – Vészhelyzet New Yorkban című drámára is, amely 2018 és 2023 között öt évadot ért meg. Ebből most a negyedik érkezett meg a Netflixre.

Természetesen előtte már az előző három is elérhetővé vált, és biztosak lehetünk be…

Ritkán látható klasszikusok a MOZ.GO-n, a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Udvaros Dorottya és Tolnay Klári, Vecsey H. Miklós és Uray Tivadar ugyanabban a szerepben láthatóak

A legújabb magyar filmek és premierek mellett igazi filmritkaságokat is bemutat június 12-15. között a MOZ.GO. Érdekes lesz megnézni Koltai Lajos tavaly megjelent Semmelweisét Vecsey H. Miklós alakításában és Tóth Endre 1939-es alkotását Uray Tivadarral. A fesztiválon lesz a premierje az Ők tudják, mi a szerelem című filmnek Udvaros Dorottyával és Blaskó Péterrel, a nézők azonban Hubay Miklós művének klasszikus feldolgozását, Ádám Ottó legendás tévéjátékát is láthatják, Tolnay Klári és Sinkovits Imre főszereplésével. Igazi kuriózum az erotikus jelentek miatt anno betiltott Rabmadár, Sugár Pál és Lázár Lajos rendezésében. A szívszorító alkotásban egy pillanatra feltűnik Szabó Lőrinc költő is. A mostani gyerekek örömére az Égigérő fű is műsoron lesz. A fesztivál idei életműdíjasaihoz kapcsolódóan pedig olyan filmek peregnek majd, mint a 20 éves Kontroll, az Oscar-jelölt Macskajáték felújított képpel és hanggal, a Sziget a szárazföldön frissen restaurált verziója, az Angi Vera és a Csak szex és más semmi.

Június 13-án 11 órakor a veszprémi Expresszóban a Filmarchivum Klassz programjának keretében vetítik Palásthy György Égigérő fű című alkotását, a magyar gyermek- és ifjúsági filmek klasszikusát. Poldi bácsi, a parkőr (Rajz János) nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a szép zöld gyepet, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélküle. Az animációs betétekkel kiegészített humoros-kalandos történet a közösség erejéről, az összefogás szükségességéről mesél. Minden gyerek számára egyszerűen alapmű!

Elektronikus bárányok, Gripen szimulátor, szabadtéri óriásvásznon a Dűne 2 – színes kísérőprogramok a MOZ.GO-n

Két hét múlva, június 12-én kezdődik és négy napon át tart a MOZ.GO. Közel 100 magyar filmet láthat majd a közönség, de számos izgalmas kiegészítő program is színesíti majd a Magyar Mozgókép Fesztivál kínálatát. Lesz előadás és workshop az AI-vel való képalkotás potenciális jövőjéről, bemutatkozik a Magyar Speciális Filmfesztivál és a MADE IN HUNGARY válogatás. A készülő a S.E.R.E.G. című sorozathoz kapcsolódóan a látogatók katonai szimulátorokon és lézeres céllövöldében vethetik össze rátermettségüket a sorozat főszereplőjével, Csórics Balázzsal. A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében három város, Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi várja majd a filmbarátokat a hazai filmek legnagyobb ünnepén.

2024. június 12-15. között számos izgalmas kiegészítő program is színesíti majd a MOZ.GO, a Magyar Mozgókép Fesztivál kínálatát. Június 13-án 15 órakor a veszprémi F(X)R Galéria és Médialaborban Az androidok álmodnak elektronikus bárányokkal című előadás és workshop keretében Bedzsula Ádám, kliprendező, kreatív producer, VJ, AI művész a mesterséges intelligenciával való képalkotás eredetéről, múltjáról, jelenéről és potenciális jövőjéről beszél. Az érdeklődők bepillantást nyernek abba, hogy mi mindenre lehet használni a Stable Diffusion-t, hogyan alakítja át az AI az alkalmazott és képzőművészek munkamódszereit. Majd a regisztrációhoz kötött workshop során a résztvevők a gyakorlatban tapasztalják meg az elhangzottakat.

Június 13-án 18.30 órakor a veszprémi Expresszóban bemutatkozik az immár 10 éves Magyar Speciális Filmfesztivál. A nemzetközi viszonylatban is egyedülálló filmes program fogyatékossággal, pszichiátriai betegséggel élő, illetve autista alkotók filmjeit és professzionális filmkészítők alkotásait mutatja be és értékeli. A speciális filmek őszinte és különleges történeteikkel gazdagítják társadalmunkat és a filmes kultúrát. A pódiumbeszélgetésen többek között részt vesz Fábián Gábor, a Magyar Speciális Filmfesztivál igazgatója, Máté P. Gábor színművész és Varsányi Ferenc filmrendező, a speciális filmszemlék szakmai zsűrijének tagja.

Mától a SkyShowtime-on: Ezt az új repülős akció-thrillert nem láthattad a mozikban, most megérkezett a platformra

Emlékeztek még az egészen jó Harrison Ford akciófilmre ’97-ből? Az elnök különgépe máig nézhető mozi. Nos, ez az a film, amihez az égvilágon semmi köze nincs a SkyShowtime-on épp most debütált új filmnek.

Az elnök különgépe: Halálos játszma még csak nem is a 2013-as könnyen felejthető azonos című akciófilm remake-je, hanem bizony egy másik franchise-hoz köthető (épphogy), amely történetesen szint…

Tarzan veszélyben

Jane és Tarzan boldogan éldegélnek a vadon mélyén. Az idillt váratlan látogatók érkezése szakítja meg: Jane unokatestvérei, Rita és Eric azért jöttek, hogy rávegyék a lányt, térjen vissza velük Angliába egy családi örökség miatt.

Tarzan és fia

Tarzan lakóhelyének közelében lezuhan egy repülőgép és a szerencsétlenség egyetlen túlélője egy párhetes csecsemő, egy kisfiú, akit Jane és Tarzan lassan megtanít a dzsungelbeli élet minden rejtelmére. Ám egy szép napon kutatóexpedíció érkezik a vidékre, és a repülőgép-szerencsétlenség túlélőit keresik. Hamar rájönnek, hogy akit keresnek, az nem más, mint a fiú, aki Tarzannal és […]

Tarzan és asszonya

Két angol férfi, Harry Holt és Martin Arlington expedíciót szervez Afrikába,hogy egy elefánt-temetőben elefántcsonthoz jussanak. Ám útjuk cseppet sem megy olyan simán, mint ahogy azt elképzelték: amint a hegyes vidékre érnek, majomcsorda állja útjukat. Szerencse, hogy pillanatok alatt a helyszínre érkezik Tarzan és Jane. Kiderül, hogy Harry és Jane régóta ismerik egymást, sőt Harry még mindig szerelmes Jane-ba, ezért szép ruhákkal […]

Szamurájvígjáték, anime, tini bérgyilkosok – közeleg az ingyenes JFF Online Japán Filmfesztivál

Huszonegy kortárs film és két klasszikus – immár teljes a program

A Japán Alapítvány szervezésében, a JFF Online Japán Filmfesztivál keretében 2024. június 5. és június 19. között az ország bármelyik pontjáról, eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, a kanapéról ingyenesen nézhetünk meg 23 japán filmet, köztük Kinosita Keiszuke Twenty-Four Eyes (Tizenkét szempár) című Golden Globe nyertes klasszikusát. A japán filmtermés legjavát bemutató színes kínálatban szerepel az animetörténelem egyik legfontosabb alkotása, kritikusok által elismert díjnyertes munkák, horror rövidfilmek, drámák, romantikus alkotások és szórakoztató filmsikerek egyaránt. Június 19. és július 3. között pedig 2 minisorozatot láthat majd a közönség.

Immár teljes a JFF Online Japán Filmfesztivál programja. Az anime rajongói megnézhetik Tezuka Oszamu műfajalkotó remekművét, a Jungle Emperor Leo (Kimba, a fehér oroszlán) című klasszikust, amely a japán animáció alapkövévé vált. Josino Kóhei a Japán Filmakadémia Díján az idén 10 jelölést begyűjtött és a Legjobb Új Színész Díját megnyert Anime Supremacy! című filmje pedig olyan emberekről szól, akiknek szenvedélyük az anime. A BL Metamorphosis egy érzelmes történet két nőről, akik a mangák iránti rajongásukon keresztül generációkon átívelő barátságot kötnek. A 70-es években játszódó Single8 pedig egy nyers és egyedi hangvételű coming-of-age sztori egy csapat középiskolásról, akik a Star Wars megszállottjaiként megpróbálják elkészíteni saját sci-fi filmjüket.

Fashion Awards kategóriák és díjátadók

Fashion Awards kategóriák, díjátadók és a győztesek

Pataki Ági fővédnök

Az év női modellje: Palvin Barbara Palvin Barbara karrierje 2010-ben kezdődött, azóta számos neves márka arcává vált. 2019-ben Victoria’s Secret angyal lett, és megjelent a Chanel, Cartier és Giorgio Armani kampányaiban. Háromszor nyerte el a Glamour Women of the Year díjat, és számos nemzetközi elismerésben részesült már, szinte havonta újabb világmárkával dolgozik együtt. 

15 éves A HETEDIK SOR KÖZEPE – Ünnepi videó – Támogasd, ha fontos neked!

Fanfárok nincsenek, de 15 éves lett A hetedik sor közepe. 2009 májusa óta ülünk itt veletek. Ennyi ideig életben maradni hobbioldalként, reklámmentesen, úgy, hogy napi szinten 1 ember látja el a teendőket, senkinek nem ajánljuk (a saját érdekében), hogy utánunk csinálja! A születésnaphoz mindig dukál egy filmektől hemzsegő, fáradtan kikacsintó ünnepi videó, amit ismét Bruzsa “Bab” Gábor barátommal kreáltunk.

Újdonságok a Netflixen: 7 premierfilm és sorozat, amit a jövő héten nézhetsz (június 3-9)

A következő hét sem telhet el különféle újdonságok nélkül, amelyeket a Netflix hoz el az otthonainkba. Folytatódik a nézők és kritikusok által is megkedvelt Sweet Tooth: Az agancsos fiú a harmadik évaddal. Ezen kívül egy új dokumentumfilmből megtudhatjuk Hogyan raboljunk ki egy bankot, illetve az is kiderül, mi történik, ha cápák jelennek meg Párizsban. Listánkban a szolgáltató eredeti tartalmaira…