Best WordPress Hosting
 

The Bikeriders

via filmbuzi.hu => eredeti post link

Jeff Nichols egy érdekes író-rendező, egy filmje sem tudja berúgni a modern klasszikussá válás kapuját, de valahogy mindben van valami megragadó. Ezekről a művekről van szó, kezdem a nekem legjobban tetszővel: Mud, Take Shelter, Midnight Special, Loving, Shotgun Stories. Most a Bikeriders, ami szintén jó és érdekes, de…

A történet egy fotókönyvön alapszik, amikben idézetek vannak egy chicagói motors klub pár tagjától, meg az egyikőjük párjától. Vagyis utóbbi történeteire van felhúzva az egész film, általa kerülünk bele a motoros világba, hiszen meglátja az Austin Butler által alakított Benny-t, és rögtön beleszeret nagyjából. Aztán amikor a férfi elviszi motorozni, akkor ebbe a talán szabad életbe is belehabarodik, és még a közösséget is megérti.

Ellenben ahogy haladnak előre a dolgok, a Club vezetője úgy jön rá, hogy valójában mekkora hatalma van egy motoros csapatnak, mennyire félnek tőlük az emberek. Viszont az előzetessel ellentétben egyáltalán nem az van, hogy egyre nagyobb bűntetteket követnek el, hanem csak iszonyat sokat lógnak közösen, vágynak a motoros lógásra, az említett szabadságra, de az új tagok ezt végképp megmérgezik.