Best WordPress Hosting
 

A Toldy Ferenc Gimnáziumban tartották a Blokád díszbemutatóját

via kultura.hu => eredeti post link

 Az alkotást, amelynek központi alakja Antall József, a rendszerváltás utáni első, szabadon választott miniszterelnök, csütörtöktől játsszák a mozik. „Nagy pillanat ez a mai, mert több mint 30 évvel a sorsfordító eseményeket követően elkészült az első mozifilm, a Blokád, Magyarország első szabadon választott miniszterelnökéről, Antall Józsefről” – mondta Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a díszbemutatón.

Kiemelte: a rendszerváltás a mai Magyarország kiindulópontja volt. Mint mondta, többen személyes résztvevői is voltak az eseményeknek, átérezték, hogy történelmi pillanatok részesei lehettek, amelyet mindenáron és hitelesen kell dokumentálniuk az utókor számára.

Hangsúlyozta: a jövő szempontjából is nagy jelentősége van annak, hogy megismertessék a rendszerváltást és Antall József kiemelkedő személyiségét a következő generációkkal. „A fiataloknak is ismerniük kell a magyar demokrácia eredetét, első nagy válságát és annak megoldását, a hozzá kapcsolódó történésekkel, tényekkel együtt” – mondta.