Best WordPress Hosting
 

Az idei, 25. jubileumi Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat igazi ajándék: több jó film és újra igazi moziélmény

via mozinezo.hu => eredeti post link

Idén újra igazi moziélményben lehet része azoknak a rövidfilm-rajongóknak, akik ellátogatnak a 25. jubileumi Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat vetítéseire november 16. és 19. között a Premier Kultcaféba. A világ 64 országából, összesen 662 rövidfilm és közel 80 fotós nevezés érkezett a dokumentumfilm, játékfilm, animációs-kísérleti film, nagy dokumentumfilm, illetve fotó kategóriában meghirdetett pályázatra. A filmes nevezések száma közel duplájára nőtt a tavalyihoz képest, ami igazi ajándékként idén is jelzi a nagy hazai és nemzetközi érdeklődést. A legtöbb pályamű a spanyol után a magyar, az orosz, az iráni és a francia alkotóktól érkezett, de érkezett nevezés Zimbabwéből, Venezuelából, Tunéziából, Japánból és Kanadából is.

A szemle idei mottója: „Ajándék”. Az erről készült rövid videó:

Az idei 25. filmszemlére nevezett több mint hatszáz film hatszáz különböző alkotót, alkotóközösséget jelent, akiken keresztül a nézők érvényes képet kaphatnak arról, hogy a teremtés ajándékával mit is tud a ma alkotó embere kezdeni. A világ minden földrészéről beérkezett nevezések informálják, ugyanakkor alakítják is a nézőt azzal, hogy felfedik, hogyan is változik ennek a planetáris ajándéknak a sorsa korunkban, mit kezd az alkotó ember a létezés csodájával, a valóság ajándék-jellegével.