Best WordPress Hosting
 

Dalra fakad az Átjáróház – Megérkezett Miller Dávid klipje a film slágerével

via mozinezo.hu => eredeti post link

Egyre inkább kirajzolódik a mozirajongók előtt, hogy miért lesz kihagyhatatlan film a decemberben a hazai mozikban bemutatkozó Átjáróház. A múlt héten érkezett hosszú trailer tanúsága szerint a romantikus filmek között ritka az olyan látványos és fantáziadús, mint ez, most pedig az is kiderült, hogy a zenéje is kivételes.

Az Átjáróház alkotói ma bemutatták a nagyközönségnek a film végefőcíme alatt hallható slágert, amelyet Miller Dávid énekel. A filmhez és előadójához illően romantikus szám címe Álmatlan, és Gerendás Dániel szerzeménye, a szövegét Mórocz Tamás írta, az énekfelvételt Horváth Barnabás irányította. A dal születésében Madarász Istinek, a film rendezőjének is nagy része volt, amire így emlékezett vissza:

– Amikor először hallottam az Álmatlan demóját, akkor még “csak” Gerendás Dani dünnyögte, dudorászta a dal nyers változatát, megjegyzem, nagyon is jól. Szövege még nem nagyon volt, csak valami halandzsa nyelv néhány értelmes szóösszetétellel, de az “érints meg még” sor már akkor is ott volt benne. Onnan tudtam, hogy megtaláltuk a dalunkat, hogy már így félkészen is megdobogtatta a szívemet, hirtelen minden passzolt, egyszerűen Átjáróházas volt a hangulata. Miután Miller Dávid felénekelte a dalt és meghallgathattam a készre kevert változatot, majd kiugrottam a bőrömből, alig bírtam ki, hogy ne küldözgessen szét az összes ismerősömnek. Volt egy saját főcímdalom!