Best WordPress Hosting
 

Filmajánló: Álom két keréken (2022)

via sorok-kozott.hu => eredeti post link

Úgy örülök, hogy a Netflix végre felfedezte magának Sarah Dessent, és elkezdtek filmeket csinálni a könyveiből. (Az Altatódalból, és az itthon nem megjelent Once for Allból is készül adaptáció). Egyszerűen Dessen történetei a képernyőre kívánkoznak, és úgy érzem ez az adaptáció abszolút méltó lett a regényhez.

A történet főhőse Auden, egy rendkívül okos lány, akinek sajnos nehezen megy a barátkozás. Az anyja elég határozott természet, akinek a szókimondása sokszor nincs Audenre jóhatással. A lány inkább felnőttes, hallgatag, és ha mond valamit, nem úgy jön ki, ahogy szerette volna. Miután rádöbben, hogy mennyi mindent hagyott ki a gimis éveiből, úgy dönt, az egyetem előtti nyarat a rég látott apjánál tölti, ahol új munka és új lehetőségek várnak rá.

Nagyon szeretem a történetben a sorsfordító nyár, aka megváltoztathatod az életed jelenséget. Mert igen, tök jól bemutatja azt Auden példáján keresztül, hogy a környezetváltozás, az emberektől érkező pozitív visszajelzések és a benned lévő akarat elindíthat téged arra az útra, amin mindig is járni akartál. Ez a film pedig tök jó útmutató lehet mindenkinek, aki úgy érzi, változásra van szüksége.