Best WordPress Hosting
 

Gyűrűk Ura-trilógia – Középfölde újra mozivásznon!

via mozinezo.hu => eredeti post link

Októberben visszatér hazánkba Peter Jackson éppen 20 évessé váló, legendás A Gyűrűk Ura-trilógiáját a Cinema MOM, a Pólus Mozi és a GOBUDA Mozi termeibe. A filmek bővített változata, teljes körűen digitálisan felújítva és újrafényelve, 4K minőségben, október 6-tól láthatóak a nagyvásznon. A nagy sikerű, háromrészes fantasy történet egy nemzetközi újrabemutató sorozat magyarországi megfelelőjeként csak korlátozott ideig lesz megnézhető.

A digitálisan felújított, 4K-s bővített változatok heti bontásban fogják egymást váltani a hónap során. A Cinema MOM nézői felirattal, a Pólus Moziba és a GOBUDA Moziba látogatók pedig szinkronnal élhetik majd át a kalandokat. Október 6-án, csütörtökön indul a Magyarországon egyszeri esemény: onnantól 7 napig mindhárom mozi minden este műsorra tűzi a 2001-es első részt (A Gyűrű Szövetsége), majd október 13-ával történik a csere, amikortól a 2002-es második epizód (A két torony) kerül vászonra, végül október 20-ától 26-áig a 2003-as trilógiazáró (A király visszatér) is sorra kerül. Érdemes tehát előre megtervezni a filmnézéseket, mert valóban limitáltak a helyek. Jegyek elővételben már kaphatók a mozik honlapján.

A vetítéssorozat az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban szeptember során zajlott, így egészen közel ezekhez, mondhatni, szinte csak pár nap csúszással kapjuk meg a 4K-s kópiákat mi, magyarok is. Azaz itt valóban egy aktuális, jubileumi felújításról van szó, nem lemezes forrásokból tárul majd elénk a trilógia, ami már csak azért is különleges, mert a bővített verziókat eddig eleve csak otthon nézhettük. Az együttes játékidő 686 perc, azaz közel 11 és fél óra, ami lebontva (és kerekítve) három és fél, három és háromnegyed, illetve négy és negyed órában jön ki részenként. Ennek értelmében a vetítések 18:15-kor kezdődnek majd.