Best WordPress Hosting
 

Jön az új magyar vígjáték, ami felveszi a versenyt Hollywooddal

via mozinezo.hu => eredeti post link

Augusztus 25-től látható a magyar mozikban az új magyar vígjáték, a Thuróczy Szabolcs főszereplésével készült, apa és fia történetet elmesélő Szia Életem! Az idei veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon tomboló sikerrel debütáló film, amit az augusztus 22-ei díszbemutatón is vastapssal fogadott a közönség, holnaptól országszerte a vásznakra kerül.

A Szia Életem! című vígjátékban kicsit minden szülő magára ismerhet. A készítők, köztük Rohonyi Gábor rendező, Szatmári Péter operatőr, Major István, Geszti Péter, Ditz Edit és Roskó Gábor producerek, legalábbis ezzel a szándékkal vitték vászonra a film társrendezőjének, Vékes Csabának a forgatókönyvét, aki saját tapasztalataiból merítve kerekített, időnként a valóság határait átlépő, történetet az apává válás folyamatáról.

„A Szia, Életem! bátor húzása, hogy a felnőttek önös, önző reakcióit, az életüket sokszor kísérő szánalmas, nevetséges helyzeteket állítja görbe tükör elé az ártatlan, gyermeki rácsodálkozás szemszögén keresztül. Ettől lesz pont az a film, amiben mindannyian magunkra ismerhetünk, megannyi ismerős fordulattal szembesülhetünk, mégis a humora, az esendő, szerethető – néha a valóságból, a fantázia világába átlépő – hősei révén az egész nagyon érzelmes, szórakoztató történetté áll össze a vásznon.” – mondja Thuróczy Szabolcs, aki a film főhősét, Barnát, az egykor sikeres írót alakítja.