Best WordPress Hosting
 

Kiosztották az ATAFF díjait

via kultura.hu => eredeti post link

Október 15-én, szombaton adták át az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál díjait a Szolnoki Galériában az alkotók jelenlétében.

Az egyedi módon látványtervezőket és képzőművészeti filmeket megmérettető fesztivál fődíját, a legjobb látványtervezésért járó díjat Hlynur Pálmason Isten földje (Godland) című izlandi film nyerte el,  a film látványtervezője Frosti Fridriksson. Második helyezett lett a Monte Verità című svájci-osztrák-német dráma, a díjat a film egyik látványtervezője, Katharina Wöppermann vette át, a harmadik díjat a Nem hagytak nyomokat (Leave No Traces) című lengyel-cseh-francia dráma vihette haza, a film látványtervezője Pawel Jarzebski.

A képzőművészeti versenyprogram fődíját a Cyril Nehmé Álmodtam Karthágóról című filmje kapta, amely a operaénekes  felkészülését, lelki, fizikális megpróbáltatásait hozza intim közelségbe. A legjobb diákfilmért járó díjat Dóczé Péter Szülői útmutatás című filmje kapta. Megosztott második helyezésben részesült Bogyó Péter A minta című diplomafilmje (MOME) és Michael Bohnenstingl Slouch című alkotása. A fesztivál vendége volt Emir Kusturica, aki előadást tartott a Tisza Moziban, majd fellépett zenekarával, a The No Smoking Orchestrával az Aba Novák Agórában.