Best WordPress Hosting
 

Könyvajánló: Marvel Studios – Kérdések és válaszok

via sorok-kozott.hu => eredeti post link

A Marvel könyv, ami kifejezetten jó, ha ott van minden Marvel-fan könyvespolcán. Ez a kötet ugyanis a Marvel filmekről mesél, és az első három fázist eleveníti fel. Mivel a Marvelnél minden mindennel összefügg, így ez a könyv tökéletes lehet arra, hogy egy újabb Marvel film előtt csak elolvassuk a könyvben szereplő infókat, hogy visszatérjenek a régi emlékek.

A könyv nagy erőssége, hogy nem csak a filmeket mutatja be, hanem megannyi érdekességet átad. Például az alapoktól kezdi, elmeséli mi az a Marvel, bemutat néhány ismertebb alkotót, röviden a főszereplőket és a szuper képességeiket, de például arra is kitér, hogy hol játszódnak a filmek cselekményei, és arra is ad egy listát, hogy milyen sorrendben érdemes megnézni a Marvel filmeket. Mondjuk ez a sorrend csak az első három fázist fedi le, mindig érdemes inkább a hivatalos listákat böngészni. Ami viszont nagy extra, hogy megmutatja mely filmeket kell látnod, ha csak Thorra, Amerika Kapitányra vagy éppen Vasemberre vagy kíváncsi. Ilyenből örültem volna még többnek is.

Az érdekességek ínyencségét erősíti, hogy leírja például az első három fázisnál, hogy filmenként milyen stáblista utáni jelenetek voltak, bár, lássuk be, a hardcore Marvel-fanok ezeket azért megvárják, én például mindig így vagyok vele. Az érdekesebb cikkek a könyv további részében sem maradnak el, születtek például olyan cukiságok, hogy mi a helyzet Tony szívével, Mi az a Shield és kik a fontosabb ügynökeik vagy éppen Kicsoda Tél katonája.