Best WordPress Hosting
 

Magyar és román játékfilmek a marosvásárhelyi Alter-Native rövidfilmfesztiválon

via kultura.hu => eredeti post link

A seregszemle szeptember 28. és október 2. között lesz. Első alkalommal vetítik Erdélyben Fazakas Péter A játszma című filmjét, amely Bergendy Péter A vizsga című 2011-es alkotásának tizenegy évvel később elkészült folytatása. Megnézheti a közönség Pálfi György Mindörökké című filmjét, amely Tar Sándor A mi utcánk kötetének egyik novellája alapján készült. Műsorra tűzték a fesztivál szervezői Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első nagyjátékfilmjét, a Legjobb tudomásom szerint című alkotást is, amelyben a marosvásárhelyi születésű Bodolai Balázs játssza az egyik főszerepet.     

Megtalálható a programban Vékes Csaba és Olt Tamás Korai menyegző című munkája. Levetítik a 30. Alter-Native programjában a nagyváradi születésű Demian József Éjjeli őrjárat című magyar-román koprodukcióját, amely egy színházi társulat egyetlen éjszakájának történetét meséli el.     

Megnézhetik a filmkedvelők a Makulátlan (Imaculat) című román filmet. A fesztivál zsűrijének egyik tagja, Monica Stan és George Chiper-Lillemark rendezte alkotás tavaly három kitüntetéssel tért vissza a Velencei Filmfesztiválról. A 30. Alter-Native zsűrije egy másik tagjának, Andrei Hutuleacnak a filmje, a #dogpoopgirl is szerepel a játékfilmes programban, akárcsak Anca Damian animációs musicalje, A sziget (Insula).