Best WordPress Hosting
 

Megkezdődött a Hunyadi című televíziós sorozat forgatása

via kultura.hu => eredeti post link

A július végén indult európai televíziós produkcióban több mint 600 színész és kaszkadőr vesz részt. A 15. században játszódó TV-sorozat bemutatja Hunyadi János küzdelmekkel, kalandokkal teli életét – ismerteti a sorozatot a közlemény, amely kitér arra is, hogy „miközben Hunyadi életét botrányok, politikai hatalmi játszmák és a varsói, római, belgrádi, bécsi és prágai nemesi családok közötti összeesküvések tarkítják, legerősebb szövetségesei a nők: Szilágyi Erzsébet, a felesége, aki mellette állt harcaiban, és első szerelme, Mara Brankovics, aki Murád szultán udvarának vezető ágyasa lett”.

Az osztrák ORF közszolgálati televízió első külföldi TV-társaságként csatlakozik a projekthez, amelynek executive producere az elismert, magyar származású, kanadai producer, Robert Lantos. A sorozatban a magyar művészek mellett többek között az osztrák Laurence Rupp, Cornelius Obonya, Murathan Muslu, az olasz Francesco Acquaroli, Karel Roden cseh, Rade Serbedzija szerb, Thomas Trabacchi és Elena Rusconi olasz színész is játszik.

A showrunner Lengyel Balázs (Aranyélet), aki a magyar származású George Mihalkával, Lovas Balázzsal, Ruttkay Zsófiával és Veres Attilával együtt forgatókönyvíróként csatlakozott Bán Mórhoz, a sorozat alapjául szolgáló könyv szerzőjéhez.