Best WordPress Hosting
 

Sikerrel zárult a Bujtor István Filmfesztivál

via kultura.hu => eredeti post link

A 147 nevezett alkotás közül 104 film került a hivatalos versenyprogramba, s ezek közül 80 alkotást láthattak a nézők a fesztiválon augusztus 18. és 21. között. A nagyjátékfilmek között A TulipánTündér Film & Event Productions Kft. mozifilmje, a Szabó Győző életrajzi ihletésű könyvéből született, Illés Gabriella producer és Herendi Gábor rendező által jegyzett Toxikoma kapta a Bujtor István-díjat. Herendi Gábor a díjátadón elmondta: élete első szakmai díját veheti át, amit minden más kitüntetésnél nagyobb jelentőségűnek tart.

A kisjátékfilmek között a Karácsony Gergely, Cserhalmi György; Kertész Janka, Vándor Éva, Szemerédi Bernadett és Rajkai Zoltán főszereplésével készült film, a Venczel Zsolt rendezte Akarsz-e játszani? lett a fődíjas. A filmben a főszereplő karakter, Misi egy zárt intézet rabjaként él emlékek nélkül. Megismeri Julit, és kiderül, hogy az ő viszonyuk valahol a rejtélyes múltban kezdődött.

A versfilmek között Tóth Vivien és Kecskeméti Balázs alkotása, a Maros Mozi érdemelte ki a Bujtor-díjat, Móró Fruzsina és Szabó Zsombor szereplésével. A dokumentumfilmek között pedig a Makabor Stúdió Kft. alkotása, Kőrösi Máté rendezése, a Dívák, amelyben három húszéves lány mindennapjaiba pillanthat be a néző.