Best WordPress Hosting
 

Szerelemmel és küzdelemmel jön a 10. Primanima

via kultura.hu => eredeti post link

A fiatal animációsok fesztiválján a hagyományokhoz híven diák-, vizsga-, diploma-, első és gyerekfilmek versenyeznek, a generációk közötti párbeszéd és tudásátadás erősítéseként pedig idén egy új kategóriát is létrehoztak a szervezők: a Primanima Masters azokra az alkotóra fókuszál, akik a fesztivál korábbi kiadásain mutatkoztak be és azóta is nagyszerű filmeket készítenek.

A rövidfilmek mellett idén is lesznek egész estés animációk a fesztivál programjában, melyeket a tinédzser, illetve felnőtt korosztálynak szánnak a szervezők.

A lett Signe Baumane a Kövek a zsebemben után második nagyjátékfilmjével tér vissza a Primanimára. Az annecy-i fesztiválon a zsűri különdíjával jutalmazott My Love Affair With Marriage főhőse Zelma, aki kiskorától azt tanulta, hogy a szerelem minden problémáját megoldja, ha közben a társadalom elvárásai szerint él. Felnőttként viszont rájön, hogy valami mégsem stimmel ezzel: minél inkább megpróbál megfelelni az elvárásoknak, a teste annál inkább ellenáll. Baumane a saját családja nőtagjainak története után most a nőkkel szembeni társadalmi és nemi elvárásokat kérdőjelezi meg, merítve abból a saját élményeiből.