Best WordPress Hosting
 

14 év után jelentkezik új lemezzel Berki Tamás

via kultura.hu => eredeti post link

„A dalokat nem írom, valahogy születnek rajtam keresztül, nem tudom pontosan hogyan. Valami egyszer csak eszembe jut, ami kigördít egy halom, a kontextusból származó emléket” – mondta Berki Tamás az MTI-nek.

A Hintaló legrégebbi szerzeménye, az Ez hát az élet 2019-es, ennek gondolatkörét az énekes nővérének halála indította be. „De ez is folyamatosan alakult, hiszen szerepel benne Leó kisunokám is, aki idén februárban született”. A nyitódal, a Hol van az erdő nyitósora berkis módon talán legismertebb számára, a Békés expressz bluesra utal („Zakatol a vonat”). Mint ezzel kapcsolatban fogalmazott, bizonyára minden alkotót determinálnak legfontosabb, alapvető gondolatai, témái, érzései, amikhez meg-megújuló formában, akarva-akaratlanul is visszatér.

 „A játékosság, a humor nagyon fontos számomra. Ennek jegyében éneklem a Berki Bárd című dal lezárásaként Gounod Faustjából a Eladó az egész világ sort, az Oh Happy Day gospel becsempészése pedig a kontraszt miatt történhetett a Covidra utaló A teszt című szám végén” – mesélte az énekes.