Best WordPress Hosting
 

A Kojot négy lelke a zsűri díját, a 27 fődíjat nyerte el a világ egyik legjelentősebb animációs fesztiválján

via kultura.hu => eredeti post link

A június 11. és 17. között megrendezett animációs filmfesztiválon 112 országból 3370 nevezés érkezett. Ezek közül az idén rekordszámú, 11 egész estés alkotás versenyezhetett a fő versenyben, ahol a Kojot négy lelke című alkotást a második legfontosabb díjjal jutalmazta a háromtagú nemzetközi zsűri. A rendező előző filmjével 2005-ben elnyerte az Annecyi Nemzetközi Animációs Filmfesztivál fődíját, akkor a Novák Erikkel közös Nyócker! című vígjátékért.

„Tizennyolc év után csináltam újra filmet, és az, hogy mindkét filmem idáig eljutott, hatalmas örömet jelent. Ma este kicsit megnyugodtam, 12 évesen nemhiába határoztam el, hogy rajzfilmes leszek” – mondta a rendező az MTI-nek a díjkiosztó után.

Gauder Áront gyerekkora óta inspirálja az indián kultúra, és Cseh Tamással való megismerkedése még közelebb vitte őt ehhez a világhoz. A legendás dalszerző a magyar indián-amerikai kultúrkör atyja volt, s egy kötetnyi indián népmesét fordított le. A rendező e történetek feldolgozására vállalkozott a Kojot négy lelke című legújabb animációs filmjével.