Best WordPress Hosting
 

A legjobb film díját nyerte A játszma Pármában

via kultura.hu => eredeti post link

Az olaszországi Párma nemzetközi filmfesztiválját 11. alkalommal rendezték meg múlt héten. A versenyprogramban vetített A játszma című ügynök thriller a legjobb film díját nyerte el, a szakmai zsűri indoklásában méltatta a „kiváló rendezést és színészi alakításokat, a kép és a zene pontosan összetartó egységét, mely mély rétegekkel gazdagítja a történelmi thrillert”.

A játszma című mozifilm a kultfilmmé vált thriller, A vizsga (2011) izgalmas folytatása. Az ikonikus alkotás felejthetetlen karakterei Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter alakításában tértek vissza a vászonra, új főszereplőként Staub Viktória csatlakozott a csapathoz.

A Fazakas Péter rendezésében készült A játszma története 1963-ban játszódik Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával, és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár. Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál, fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.