Best WordPress Hosting
 

A tatai Platán lett az év étterme

via 24.hu => eredeti post link

Az idei év legjobb éttermét Tatán kell keresni, a Dining Guide ugyanis a Platán Gourmet Éttermet választotta idén a legjobbnak. Az év legjobb alternatív vendéglátóhelye szintén egy vidéki étterem, a miskolci Il BAFFO by Avalon lett. A legjobb séfnek Szulló Szabinát és Széll Tamást választották, Zsidai Ilona pedig életműdíjat kapott a gasztrogálán.

A Platánt 2021-ben már díjazták a legjobb vidéki étteremként, tavaly pedig a top 10+2-es listára fért fel. Az éttermet irányító séf, Pesti István az elmúlt években bizonyította, hogy nem feltétlenül kell ahhoz jelentős turistadesztináció, hogy egy gourmet felfogású étterem megtalálja a közönségét, 2021-ben az addigi Platán formáció új koncepcióval, a Platán Gourmet étteremmel gazdagodott, mellyel a séf egyértelműen egy ízig-vérig kiemelkedő minőségű gasztronómiát bemutató helyet hozott létre. Konyhája nagyon egyedi elképzeléseken alapuló gasztronómiai gondolkodásmódot képvisel. A 12 fogásos degusztációs menüket kínáló étterem alapanyag használata rendkívül változatos, az étlap egyértelműen a séf erős és egyedi fúziós látásmódját tükrözi. Ezt nagyra értékelve a Platán Gourmet 2022-2023-ban mutatott kiemelkedő teljesítménye alapján nyerte el a Dining Guide fődíját.

Sok tesztet végeztünk az idén is, az átlagosnál több éttermet kellett megnéznünk, mert a helyzetet nehezítette a vendéglátóhelyek nyitása, zárása és koncepcionális változásai