Best WordPress Hosting
 

Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon láthatja először hazai közönség az Elfogy a levegőt

via mozinet.hu => eredeti post link

Moldovai Katalin alkotása, az Elfogy a levegő a november 2-ai országos mozibemutató előtt az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon szerepel. A szolnoki seregszemlét idén október 17-22. között rendezik meg a TISZApART Moziban.

Moldovai Katalin alkotása, az Elfogy a levegő az év egyik legnagyobb nemzetközi magyar filmsikere, hiszen szeptemberben szerepelt a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjában, októberben pedig régiónk A-kategóriás filmfesztiválja, a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes szekciójába kapott meghívást. A szolnoki vetítés egyben a film első nyilvános hazai bemutatója, a gálán természetesen részt vesznek a film alkotói, köztük Moldovai Katalin rendező.

A filmet megtörtént események inspirálták. Főszereplője, Ana (Krasznahorkai Ágnes) irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival egyaránt jó a kapcsolata, a gimnázium megbecsült tanára. Az egyik szülő váratlanul feljelenti két XIX. századi francia költő, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine testi-lelki kapcsolatáról szóló film ajánlása miatt. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, amelynek következtében a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordulnak.