Best WordPress Hosting
 

Az Arany Pálma-díjas Egy zuhanás anatómiájával indul a 13. Mozinet Filmnapok

via mozinezo.hu => eredeti post link

Októberben indul, és egészen jövő februárig tart a Mozinet Filmnapok következő évada. A mostani válogatásban öt alkotást láthatnak a filmek szerelmesei, Cannes, Sundance, Berlin és Toronto kedvenceit.

A nézők esetenként már hónapokkal az országos mozibemutató előtt láthatják a budapesti Puskin mellett a békéscsabai Centerben, a debreceni Apollóban, a győri Rómer Házban, a kecskeméti Otthon moziban, a Miskolci Uránia-Béke moziban, a nyíregyházi Krúdyban, a pécsi Apollóban, a szegedi Belvárosiban, a székesfehérvári Barátságban, a szentendrei P’Art moziban, a székesfehérvári Barátságban, a szolnoki Tisza moziban, a szombathelyi Agorában és a veszprémi Fotonban a Mozinet Filmnapokon szereplő filmeket, a korábbi években bevált módon, havonta egyet.

Októberben a világ legrangosabb filmfesztiváljának fődíját, a Cannes-i Arany Pálmát elnyerő lélektani krimi, az Egy zuhanás anatómiája (Anatomy of a Fall) nyitja a Filmnapok programját. A filmben Sandra (Sandra Hüller – Toni Erdmann) sikeres német írónő, aki francia férjével és látássérült gyerekükkel él a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlan halála után nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. A már-már hitchcocki hagyományokat követő filmben az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük. Miközben a néző számára is kérdéses az ártatlansága, az Egy zuhanás anatómiája sokkal több bűnügyi történetnél: Justine Triet rendezőt elsősorban a házasság, és alapvetően az emberi kapcsolatok rétegei érdeklik.