Best WordPress Hosting
 

Barnás, Böszörményi, Kukorelly, Tompa Andrea és Varga Melinda a lipcsei könyvvásáron

via librarius.hu => eredeti post link

A 2023. április 27-30. között megrendezett lipcsei nemzetközi könyvvásáron (Leipziger Buchmesse) bemutatják Barnás Ferenc, Böszörményi Zoltán, Kukorelly Endre, Tompa Andrea és Varga Melinda németül megjelent köteteit, illetve a The Continental közép-európai irodalmat bemutató angol nyelvű irodalmi lapot. A lipcsei magyar pavilon és programok szervezője a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Collegium Hungaricum Berlin.

Április 27-30. között rendezik meg idén a Lipcsei Könyvvásárt, amely a könyv- és médiaipar egyik kiemelkedő európai eseménye. Az irodalomkedvelő közönség számára remek lehetőséget nyújt közvetlen kapcsolat kialakítására a világ minden tájáról érkező szerzőkkel, kiadókkal és a különféle médiumok képviselőivel. A könyvvásáron közel 400 kiállító képviseli a világ- és a német irodalom klasszikus és kortárs szerzőit, a szépirodalomtól a zsánerműfajokon át egészen a képregényekig és a gyerekkönyvekig. A vásár szerves része a „Lipcse olvas” (Leipzig liest) fesztivál, amelyen idén közel 500 helyszínen szerveznek 3700 programot.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a magyar irodalmi standot és programokat, idén is a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezi, a Collegium Hungaricum Berlinnel szoros együttműködésben. Az idei vásári programban többek között Barnás Ferenc, Böszörményi Zoltán, Kukorelly Endre, Tompa Andrea és Varga Melinda németül megjelent köteteit, illetve a The Continental közép-európai irodalmat bemutató angol nyelvű irodalmi lapot mutatják be.