Best WordPress Hosting
 

Hamarosan kezdődik a 13. Mozinet Filmnapok

via mozinezo.hu => eredeti post link

Október 19-én az Arany Pálma-díjas Egy zuhanás anatómiája című filmmel indul, és egészen jövő februárig tart a Mozinet Filmnapok aktuális évada.

A mozinézők esetenként már hónapokkal az országos mozibemutató előtt láthatják a budapesti Puskin mellett a békéscsabai Centerben, a debreceni Apollóban, a győri Rómer Házban, a kecskeméti Otthon moziban, a miskolci Uránia-Béke moziban, a nyíregyházi Krúdyban, a pécsi Apollóban, a szegedi Belvárosiban, a székesfehérvári Barátságban, a szentendrei P’Art moziban, a székesfehérvári Barátságban, a szolnoki Tisza moziban, a szombathelyi Agorában és a veszprémi Fotonban a Mozinet Filmnapokon szereplő filmeket, havonta egyet.

Októberben a világ legrangosabb filmfesztiváljának fődíját, a Cannes-i Arany Pálmát elnyerő lélektani krimi, az Egy zuhanás anatómiája (Anatomy of a Fall) nyitja a Filmnapok programját. A filmben Sandra (Sandra Hüller – Toni Erdmann) sikeres német írónő, aki francia férjével és látássérült gyerekükkel él a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlan halála után nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. A már-már hitchcocki hagyományokat követő filmben az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük. Miközben a néző számára is kérdéses az ártatlansága, az Egy zuhanás anatómiája sokkal több bűnügyi történetnél: Justine Triet rendezőt elsősorban a házasság, és alapvetően az emberi kapcsolatok rétegei érdeklik.