Best WordPress Hosting
 

Hongkongi filmcsokor a CineFesten

via mozinezo.hu => eredeti post link

Az ázsiai filmek rajongóinak jó hír, hogy az idei CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon hat hongkongi alkotás látható. A világ filmgyártásában Hongkong régóta magas színvonalat képvisel, és a nézők most nem csak betekintést nyerhetnek a rendkívül színes művészetükbe, hanem találkozhatnak a levetített filmek szereplőivel is.

A Making Waves – A hongkongi filmművészet éllovasai olyan vándorfilmes program, amely 2023-ban már járt Pekingben, Udinében, Balin és Sanghajban. A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál lesz az eseménysorozat magyarországi állomása, a válogatás a fesztivál Kitekintő programján belül kapott helyet.

Az első levetített film, az Őrült világ cselekménye egy esős éjszakán kezdődik. Egy jós megpróbál segíteni egy prostituáltnak, de késve érkezik meg a helyszínre. A véletlen odasodorja Siu Tung-ot is, aki megbabonázva bámulja a lány holttestét. A jós meglátja a jövőt, és rájön, hogy Siu Tung hamarosan gyilkosságot követ el. Úgy dönt, szembeszáll az elkerülhetetlennel. A film az Uránia teremben látható szeptember 4-én, hétfőn 21:30-kor