Best WordPress Hosting
 

Jelentős magyar részvétel az Annecyi Nemzetközi Animációs Fesztiválon

via kultura.hu => eredeti post link

Az Annecyi Nemzetközi Animációs Fesztiválra 103 országból több mint 15 ezer akkreditált vendég érkezett – közölték a szervezők.  

A fesztivál vezetősége a Franciaországot megrázó csütörtöki támadást követően közleményben fejezte ki a történetek miatti megdöbbenését, és együttérzését a késelés áldozatainak hozzátartozóval. A csütörtök reggeli támadásban négy kisgyerek és két felnőtt sérült meg, már mindegyikük túl van az életveszélyen. Tekintettel a támadás „elszigetelt jellegére”, a vezetőség úgy döntött, hogy az animációs filmek legjelentősebb világtalálkozóját a tervezettnek megfelelően megtartják „a mindig is képviselt értékek nevében, amelyek az osztozás, a szolidaritás és a testvériség” – írták a június 17-ig tartó seregszemle szervezői.

Az első nagy szabadtéri vetítést az Annecy-tó mentén húzódó parkban, ahol a támadás történt, azonban elhalasztották hétfő estére „az áldozatok és a hozzátartozók iránti támogatás jeleként”. A tavalyi fődíjas A kis Nicolas – Eljött a boldogság ideje! című francia-luxemburgi családi animációs film szabadtéri vetítését eredetileg vasárnap estére tervezték.