Best WordPress Hosting
 

Teljes a 20. Verzió programja

via filmvilag.blog.hu => eredeti post link

Miből áll az erőszakos beavatási szertartás a belorusz hadseregben? Mit kezdtek a tálibok a 7 milliárd dollárt érő amerikai hadifelszereléssel? Ki birtokolja a tenger mélyét? Mitől lesz valaki férfi vagy nő? Néhány a kérdések közül, melyekre választ keresnek a Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál alkotásai. A fesztivált november 22-29. között rendezik meg Budapesten és hat vidéki városban.

A Verzió idén immár 20. alkalommal hív különleges utazásra, hogy a filmes történeteken keresztül közelebb kerüljünk a világunkban folyamatosan végbemenő változásokhoz. A múlt ismeretében és a jelen megértésével jobban láthatjuk, merre tartunk, és talán hozzájárulhatunk a megfelelő irány kiválasztásához is.

Interszex emberektől a norvég erdőkig, bengáli jutaszövőktől a mélytengeri bányászatig idén is a legaktuálisabb nemzetközi és hazai emberi jogi kérdésekkel foglalkozik a fesztivál. A témák játékfilmes feldolgozásban is működnének, de a valóság az, ami igazán különlegessé teszi a filmeket. A magyar versenyprogramban idén hét friss alkotás lesz látható, összesen pedig több, mint 80 filmet lehet megtekinteni 5 versenykategóriában és 7 szekcióban. A részletes program október 31-től lesz elérhető, itt pedig következzen egy kis ízelítő a leginkább várt alkotásokból!