Best WordPress Hosting
 

Torontóban debütál az Elfogy a levegő, Moldovai Katalin első nagyjátékfilmje

via mozinet.hu => eredeti post link

Augusztus 3-án bejelentették a világ egyik legrangosabb seregszemléje, a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programját. A válogatás Discovery szekciójában – egyedüli magyar alkotásként – helyet kapott Moldovai Katalin első nagyjátékfilmje, az Elfogy a levegő.

„Nagyon meglepett és nagyon örvendtem, hogy a filmünket beválogatták a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál Discovery szekciójába. Nagyon hálás vagyok a stábnak és mindenkinek, aki segítette az Elfogy a levegő létrejöttét” – nyilatkozta Moldovai Katalin erdélyi rendezőnő. Ahogy korábban fogalmazott, az Elfogy a levegő drámai történetével „a generációkon keresztül átívelő örökségünk mélyére kívánt hatolni, és felfedni azokat a mechanizmusokat, amelyek meghatározzák a jelenünket.”

A nemzetközi filmekre fókuszáló torontói Discovery program korábban olyan alkotók filmjeinek adott helyet, mint Yorgos Lanthimos, Jafar Panahi, Steve McQueen, Michael Haneke, Christopher Nolan, Lav Diaz, Barry Jenkins, Alfonso Cuarón, Maren Ade, Joachim Trier, David Gordon Green, Pablo Larraín és Jean-Marc Vallée. Az Elfogy a levegő producere, Muhi András állítja: „Csak öt olyan filmfesztivál létezik a világon, amelyek meghívására azonnal odaadnám bármelyik filmemet. Toronto az egyik.”