Best WordPress Hosting
 

Újra mozikban Bruce Lee utolsó befejezett filmje

via mozinezo.hu => eredeti post link

A hongkongi harcművész legenda nagyhatású alkotása a Pannónia Movie Kft. által lesz ismét elérhető nagyvásznon október végétől.

Habár napjainkban Bruce Lee-t a fiatalok főképp csak névről, arcról, vagy Quentin Tarantino paródiajellegű ábrázolásáról ismerik a Volt egyszer egy… Hollywoodból, hatásának nagysága kétségtelen tény. Tarantinónál maradva elég csak a Kill Billre visszagondolni, melyben a Menyasszony sárga-fekete ruhája talán a leghíresebb tisztelgés mindközül az 50 éve elhunyt sztár pályafutására. De említhető akár a mai generációnak ismerősebben csengő Jackie Chan, aki Lee karrierjének karaktereire reagálva alkotta meg saját, általában Jackie-nek hívott szereplőit, annak érdekében, hogy teljesen más figuraként Chan még csak véletlenül se váljon egy Bruce pótlékul szolgáló utódként, még ha harcjeleneteinél elkerülhetetlen az összevetés.

Az 1973-as A sárkány közbelép lett Bruce Lee utolsó teljesen befejezett munkája, amelyet hazájában 6 nappal halála után mutattak be, még szűk körű amerikai temetése előtt, mialatt Hong Kongban kb. 30 000-ren vettek részt hivatalos búcsúztatóján. A film az USÁ-ban 1 hónapos csúszással érkezett meg, míg Magyarországon 13 évvel később, 1986 júliusában láthatta először a nagyérdemű. És láthatja majd most is, a film 50 éves évfordulóján!