Best WordPress Hosting
 

Blockbuster watch: Furiosa, Garfield, Bad Boys 4

Pótlásnak az utóbbi hetek mert teljesen letörve néztem a számokat, mivel szeretem a blockbuster filmeket is, és örültem volna, ha több Furiosa-szerű próbálkozás születik. De előbb a friss.

A Bad Boys: Ride or Die 56 millió amerikai dollárt szerzett az első hétvégéjén, a világ többi része ehhez hozzátett 49-et, így már 105 milliónál jár. 100-ba került, szóval ebből siker lesz. A képet az árnyalja, hogy covid előtti utolsó blockbuster volt az előző rész, ami a januári temetősebb hangulatban nyitott 62 millióval anno, és zárt összesítve 424-en, ami az új filmnek biztos nem lesz meg.

A Mad Max: Fury Road előzményfilm premierjének bevétele meg sem közelítette azt, amiből ágazott. Avagy a Furiosa csak 26,3 millióval nyitott kinn pár hete, ami kevesebb, mint a fele a Fury Road 45-jének, és onnan hatalmas esésekkel halad lefele Anya-Taylor Joy. Mostanra csak 144 milliónál jár világszinten. Nyilván ez az újabb Mad Max film miatt érdekes kérdés, de lehet a “fő” karakterre még kaphat pénzt Miller, és talán megkapjuk a végső történetét.

Nélküled és önmagam nélkül – Rendben vagyok?

A Rendben vagyok? (Am I OK?) szerint harminc felett sem késő ráébredni, mire vágyunk valójában – csak ne féljünk megvalósítani. A millennial alkotók porondra lépésével megsokasodtak a felnövés kitolódását, a gyerekkorban ragadt, felelősséget hárító, felnőttes tevékenységektől rettegő hősöket bemutató filmek (és más műalkotások, például Sarah Andersen képregényei). Az Y-generációt pont ezek a vádak szokták érni, […]

The post Nélküled és önmagam nélkül – Rendben vagyok? appeared first on Filmtekercs.hu.

A kaszkadőr – kritika

„A kaszkadőr” című film egy igazán különleges élményt nyújtott számomra, amely visszarepített a nyolcvanas és kilencvenes évek akciófilmjeinek világába. A film főszereplője Colt Seavers, akit Ryan Gosling alakít, egy kaszkadőr, aki egy baleset után 18 hónapra felhagyott a szakmával. Most azonban visszatér, hogy egykori barátnője, Jody (Emily Blunt) rendezői debütálásában segítsen, és közben megmentse a produkciót, valamint megtalálja az eltűnt főszereplőt, Tom Ryder-t (Aaron Taylor-Johnson).

A film egyik legnagyobb erőssége számomra a látványos, hagyományos kaszkadőrmutatványok voltak. Egyszerűen lenyűgöző volt látni a valódi, fizikailag végrehajtott akciójeleneteket, mint az autós üldözéseket, helikopteres mutatványokat és a látványos ugrásokat. Ezek a jelenetek olyan igazi adrenalin-löketet adtak, amit a mai CGI-dominált filmek ritkán nyújtanak. A rendező, David Leitch, aki maga is egykori kaszkadőr, tökéletesen értette, hogyan kell a valós kaszkadőrmunka izgalmát vászonra vinni. Ez a hitelesség egy különleges réteget adott a filmnek, ami egyedivé és emlékezetessé tette számomra.

Gosling és Blunt közötti kémia fantasztikus volt. A romantikus és komikus elemek remekül működtek közöttük, és sokszor megmosolyogtatott a humoruk. Az egyik kedvenc jelenetem az volt, amikor a két főszereplő egy teljes filmstáb előtt, hangosbeszélőn keresztül beszéli meg személyes problémáit. Ez a jelenet egyszerre volt humoros és drámai, és tökéletesen mutatta be a karakterek közötti bonyolult viszonyokat. Blunt alakítása különösen emlékezetes volt, mivel karaktere, Jody, egyszerre volt erős és sebezhető, és remekül ellenpontozta Gosling laza, mégis elszánt Coltját.