Best WordPress Hosting
 

Mától a Netflixen: Lebilincselő dokumentumfilm készült az 50 évvel ezelőtti felfedezésről

Az agyaghadsereg rejtélyei, ​​egy lebilincselő dokumentumfilm Qin Shi Huang császár mauzóleumáról, június 12-én érkezik a Netflixre. 

Ötven évvel Kína első császára, Csin Si Huang mauzóleumának védelmére tervezett 8000 terrakotta katonából álló hadsereg rendkívüli felfedezése után ez a film mély betekintést nyújt ennek az egyedülálló régészeti lelőhelynek a máig eltemetett titkaiba. Az Egye…

Netflix: 93 országban került a top10-be az új sikerfilm, 40,9 millió megtekintéssel verte kenterbe a mezőnyt (június 3-9)

Érdekesség, hogy ezúttal nem minden cím volt minden régióban elérhető, de ami sikeres lett a héten, az így is nagyot ment! Lássuk a Netflix heti összesítőjét, amit ezúttal egy jó nagy orrhosszal a Cápák a Szajnában vezet!

Ahogy megszokhattuk, a streaming platform szemlézte az angol nyelvű filmek és sorozatok, valamint a nem angol nyelvű társaik nézettségét és azt kell mondanunk, hogy ez a h…

Álló ovációban részesült a Transformers Egy fesztiválbemutatója

Nagyon jól fogadta a közönség a Transformers Egy című produkciót a franciaországi Annecyban megrendezett évi animációsfilm-fesztiválon, amely a világ egyik legjelentősebb animációs seregszemléje és vására. A Transformers Egynek most még csak a bétaváltozatát mutatták be, azaz nincs teljesen kész, de így is tapsviharral és álló ovációval köszöntötte a közönség. Mint a DeadLine megjegyzi, az 1000 fős teremben tomboló nézők jelentős része még meg sem született, amikor a legutóbbi animációs Transformers-mozi 1986-ban kijött – persze azóta bőven bepótolhatták a lemaradást.

A Paramount Animation és a játékgyártó óriás szórakoztatóipari cége, a Hasbro Entertainment a nyolcadik egész estés Transformers-mozija egyben az első, amely teljes egészében GI-animációval készült. A lenyűgöző látvány többször is hangos tapsra ragadtatta a közönséget, ahogyan az elhangzó poénok is.

A Transformers Egy eredettörténet: azokba a boldog időkbe kalauzol, amikor Optimus Prime és Megatron még nem voltak esküdt ellenségek, hanem testvéri szeretetben éltek. A történet azt mutatja be, hogyan fordultak egymás ellen, és változtatták meg anyabolygólyuk, a Cybertron sorsát örökre, hogy aztán a háborúság kiterjedjen az egész galaxisra.

Alkohol, drog és Harley-Davidson

Immár hivatalosan is elstartolt a londoni díszbemutatóval Jeff Nichols legújabb filmje, a Motorosok. Az Austin Butler (Elvis – Oscar-jelölés), Jodie Comer (Megszállottak viadala) és Tom Hardy (A visszatérő – Oscar-jelölés) főszereplésével készült produkció a hatvanas évek amerikai motoroskultúráját mutatja meg belülről. A rendező-forgatókönyvírót egy autentikus riportkönyv ihlette: Danny Lyon maga is motoros volt a hatvanas évek végén, és végigfotózta-interjúzta azt a három évet, amit nyeregben töltött. Sőt, interjúkat is felvett a motorosokkal, amelyek fontos inspirációs forrásul szolgáltak a színészek számára. A film cselekménye egy kitalált, de fájdalmasan hitelesen ábrázolt banda, a Vandálok történetét kíséri végig az ártatlan kezdetektől egészen addig, amíg a motorosokból veszélyes bűnbanda válik.

„Úgy indult az egész, hogy a s srácok alapjában csak motorozni akartak, jókat inni meg csajozni – foglalta össze Butler a történet lényegét a ScreenRantnek. – Kívülállók voltak, mert nem tudtak beilleszkedni a társadalomba, egy részük nem is akart, ezért létrehoztak maguknak egy közösséget, egyfajta családot, ahol úgy érezhették, hogy összetartoznak és mindenben számíthatnak egymásra. Idővel azonban a piálásról lassan átszoktak a drogozásra, közben zajlott a vietnámi háború, és átszűrődött onnan egy csomó trauma, aztán meg jöttek a fiatalok, az új falka, akik gyökeresen átalakították ezt a szubkultúrát. A végén már mindent áthatott az erőszak, és belülről felfalta őket.”

Közben kiszivárgott, hogy a Vandálok vezérét alakító Tom Hardy sajátos művészi hozzáállása nem mindenki tetszését nyerte el a forgatásán. Hardy a method acting híve, aminek lényege, hogy a színész teljesen átlényegül a karakterré, és akkor sem vedlik vissza civillé, ha nincs kamera előtt. Emiatt például Hardyt nem volt szabad megszólítani a forgatás ideje alatt, de még ránézni is tilos volt. Ez különösen szíven ütötte Danny Lyont, a film alapjául szolgáló riportkönyv szerzőjét, aki kimondottan azért látogatott el a forgatásra, hogy találkozzon a híres színésszel, aki őt alakítja fiatal korában. A találkozó azonban nem jött össze. „Ijedten szóltak, hogy nem nézhetek rá – írta meg Lyon a tapasztalatait. – Kérdezem, hogyhogy nem. Hát nem szereti. Így aztán egy fa mögé kellett bújnom, onnan lestem, mit csinál. Legalább integethetett volna. Hát még ilyet!”

Netflix: Ez az új sorozat rögtön felkerült az ‘örökranglistára’, a Vaják első évadát szorította ki a top10-ből

A Szarvasbébi a Netflix egyik legnépszerűbb sorozatává vált, az április 11-i megjelenése óta 84,5 millió megtekintéssel a 10. helyen áll az angol nyelvű tévésorozatok örökranglistáján.

Ezzel kiszorította a Vaják 1. évadát, és még 30 nap van hátra a premieridőszakából, hogy feljebb kapaszkodjon.

Ami a filmeket illeti, Millie Bobby BrownA hercegnő és a sárkány című filmje 138 millió megtekintéssel…

Már nyáron jön a Virsliparti-sorozat, itt az első előzetes!

Az Amazon Prime Video közzétette a Virsliparti című film folytatásaként szolgáló új sorozat, a Sausage Party: Foodtopia első előzetesét.

A július 11-én bemutatásra kerülő sorozatban beszélő élelmiszereket láthatunk, amelyek egy Foodtopia nevű utópisztikus társadalmat hoznak létre. Civilizációjukat majdnem elpusztítja egy árvíz, ami arra kényszeríti őket, hogy az emberekkel szövetkezzenek a túlélé…

Miért nem törődik a dizájn a nagymama köszvényével? Olvass bele Marcin Wicha szatirikus kötetébe!

Wicha pikáns stílusban és tősgyökeres keleti-európai humorral, szellemesen és ironikusan, rövid kis anekdotákban mesél felnőtté válásáról a késő szocialista korszak Lengyelországában és a kilencvenes évek korai kapitalizmusának éveiben – és ezekbe a történetekbe vegyítve tulajdonképpen bonyolult dizájnelméleti problémákról. Olvass bele!