Best WordPress Hosting
 

A holokauszt emléknapján tartották az EGY ÉLET (12) első hazai vetítését

via mozinezo.hu => eredeti post link

2024. január 27-én, szombaton, a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tartották az EGY ÉLET (12) című angol film első magyarországi vetítését. Az Anthony Hopkins főszereplésével készült dráma Nicholas Wintonról szól, aki az 1930-as évek végén több száz, javarészt zsidó gyermeket menekített ki Csehszlovákiából a nácik fenyegetése elől. Évtizedekkel később, 1988-ban a BBC egyik műsorának köszönhetően került személye a reflektorfénybe. Hopkins mellett a filmben feltűnik Johnny Flynn, Helena Bonham Carter, Lena Olin és Jonathan Pryce is.

A hétvégi vetítés a Bálint Ház szervezésében zajlott, partnerei Az Élet Menete Alapítvány, a BZSH, Izrael Állam Nagykövetsége, a MAZSIHISZ, a MAZS Alapítvány és a ZSIFI – Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál voltak. A nézők között holokauszt-túlélők és családjaik is helyet foglaltak, valamint az izraeli nagykövet is. A közönség körében a film nagy sikert aratott.

Az EGY ÉLET február 15-től látható a magyarországi mozikban. Csatolva találod a film magyar plakátját, közösségi médiára optimalizált verziókban is. A film előzetese ide kattintva tekinthető meg.