Best WordPress Hosting
 

ELTE Szemle – május 1-3. (nevezés: március 29-ig)

via film.elte.hu => eredeti post link

Május 1. és 3. között első alkalommal kerül megrendezésre az ELTE Szemle, amelyen célzottan az ELTE Filmtanszék hallgatói által készített filmek kerülnek bemutatásra. A szakmai zsűri elnöke Kis Hajni, a Külön Falka című film rendezője lesz. A minden érdeklődő számára nyitott programoknak az Itt és Most Közösségi Tér, illetve a Puskin Mozi ad otthont.

Az esemény célja, hogy láthatóságot adjon az ELTE filmszakos hallgatói által készített alkotásoknak, valamint annak a műhelymunkának, amely a későbbiekben a magyar film jövőjét alakíthatja ki. A fesztivál hagyományteremtő igénnyel jön létre, mivel szervezőként úgy gondoljuk, hogy egy ilyen rendezvénynek fontos helye van Budapest kulturális életében.

A beválogatott filmek május 1-jén és 2-án blokkokba rendezve kerülnek levetítésre. Emellett kerekasztalbeszélgetések és különböző workshopok is szerepelnek a fesztivál programtervében. Ugyancsak részét képezi az elképzeléseknek az ELTE filmes képzéseinek jövőjéről szóló hallgatói diákfórum megtartása. Ennek a két napnak a helyszíne a Ráday utcában található Itt és Most Közösségi Tér lesz, technikai kivitelezője pedig a Mindenki Mozija.