Best WordPress Hosting
 

Itt az ELTE Szemle programja – május 1-3.

via film.elte.hu => eredeti post link

Több mint ötven, az elmúlt pár évben készült hallgatói rövidfilm, állásbörzék, kerekasztal-beszélgetés a zsűrivel és Alumni blokk is színesíti az első ELTE Szemle programkínálatát. A május 1-től 3-ig tartó esemény az Itt és Most Közösségi Térben és a Puskin Moziban zajlik majd. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt filmeket egy BEST OF vetítés keretében május 3-án 18 órakor a Puskinban lehet megtekinteni.

A jelenlegi hallgatók összesen közel tízórányi filmjét magába foglaló versenyprogram mellett az ELTE Filmtanszékének mesterszakos hallgatói által összeállított Alumni blokkban a nézők megtekinthetik a tanszék korábbi hallgatóinak munkáit is.

A vetítéseken kívül izgalmas kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek az érdeklődők. Május 2-án az állásbörzés kerekasztal-beszélgetéseken szó lesz a filmipar elméleti és gyakorlati tengelyén elhelyezkedő különböző szakmákról, illetve a magyar független filmgyártás helyzetéről is. Az állásbörzéken részt vesz többek közt Petrányi Viktória producer, a Proton Cinema társalapítója, Rév Dániel a Cinema Niche-től, Varga Dénes, a Filmhu főszerkesztője, valamint Sümeghy Claudia, a Juno 11 társalapítója. A résztvevők teljes névsora a következő héten alakul ki.