Best WordPress Hosting
 

Meghallgatható a Lefkovicsék gyászolnak filmzenéje

via mozinezo.hu => eredeti post link

Breier Ádám rendező vígjátéka, a Lefkovicsék gyászolnak hatalmas siker a magyar mozikban. A Szabó Kimmel Tamás és Bezerédi Zoltán főszereplésével készült alkotást eddig közel 35 ezer néző látta. Miközben a mozik továbbra is vetítik, immár elérhető a Cinego felületén. Most ingyenesen hozzáférhető lett a film zenéje.

„Egy rendezőnek mindig külön öröm, ha igazi alkotótársként tud valakivel együtt dolgozni. Berci (Márkos Albert) igazán az volt, és ettől lett különleges ez a folyamat. Meg azért is, mert anyagi és egyéb okok miatt ritkán adatik meg, hogy valóban hangszeres (analóg) zene szülessen. Ez időigényes feladat, de szerintem százszor szebb, pontosabb és érzékenyebb, mint amit számítógéppel írnak egy adott filmhez. Nagyon jó zenész csapat állt össze, ezenkivül Sperling Andor elektronikus apró aláhuzó hangulatai egészen különleges végeredményt hoztak” – árulta el Breier Ádám rendező annak apropóján, hogy a Lefkovicsék gyászolnak zenéje immár nem csak a moziban, vagy a Cinego felületén nézve hallható a film alatt, hanem ingyenesen hozzáférhető lett YouTube és a Spotify felületein

Márkos Albert zeneszerző elmondta, hogy „a zene kiválasztása során sokat kísérleteztünk, mi működik a legjobban. Különböző hangulatú és dinamikájú zenéket próbáltunk ki a jelenetekre. Egy részük az íróasztalnál komponálva született, de voltak vezetett improvizációs, és teljesen improvizatív zenéink is. Az unortodox megközelítés ellenére végül sikerült a Lefkovicsék gyászolnak egészéhez illeszkedő, egységes és organikus filmzenét teremtenünk”.