Best WordPress Hosting
 

The Ministry of Boxoffice Failures

via filmbuzi.hu => eredeti post link

A The Ministry of Ungentlemanly Warfare miatt megérte visszatérni blockbuster watcholni. Mivel kevesebb időm van körbenézni a mozis piacon, ezért az ehhez hasonló meglepetések is jobban ütnek, hiszen nincs meg a teljes kontextus, a filmek bevételi előrejelzései, csak marad a megérzés és a hírportálokról visszacsepegő pár információmorzsa. Hogy Guy Ritchie újra menő, Henry Cavillnek egész komoly rajongótábora van és Alan Ritchson is megindult valami sztárság irányába. Ilyesmik.

És akkor a realitás. Hogy a Ministry (nem írom le az egészet újra) 8.9 millióval nyit az amerikai mozis piacon, mindössze a negyedik helyen, pár héttel azután, hogy Matthew Vaughn mellett Cavill már megbukott az Argyle-lal. Guy Ritchie így alig egy év alatt a harmadik mozijával jön és bukik meg harmadszor, miközben már ezek előtt a Wrath of a man és a Gentlemen sem voltak kiugró sikerek, de még egy kicsit előbb mégis csak 1 milliárd felett termelt az Aladdin, szóval egy darabig még lehet kitart a lendület és a bizalom.

Persze itt az először említett háromból mindre akad nagyjából kifogás, az Operation Fortune-t a háború miatt tologatták elvileg a forgalmazók, a Covenant alig pár piacon startolt, aztán ment gyorsan streamingre és hasonló a helyzet a Ministry-vel is, eléggé megforgatta benne a kést a forgalmazó. Amikor általában amerikai mozis piacról beszélünk, az elsősorban észak-amerikát fedi le, szóval Kanadát is, ami nyilván az USA-nál kisebb piac, de jelen esetben ők is kimaradtak a buliból. Akárcsak kb. mindenki a nemzetközi forgalmazásban, mivel kapásból megy ez is az Amazon Prime-ra.