Best WordPress Hosting
 

A Larry és a Jövő nyár is a tallinni filmfesztiválon debütál

via mozinet.hu => eredeti post link

Nyilvánosságra hozták a szervezők, hogy az ’A’ kategóriás Tallinn Black Nights Filmfesztiválon lesz a világpremierje Bernáth Szilárd Larry és Kárpáti György Mór Jövő nyár című alkotásainak, amelyek a Mozinet forgalmazásában kerülnek rövidesen a mozikba. (Továbbá meghívták Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című mozifilmjét is.) Észak-Európa élvonalbeli szemléje november 17-én kezdődik, és immár 26. alkalommal vonultatja fel a kortárs film legizgalmasabb alkotásait az észt fővárosban.

Bernáth Szilárd erőteljes bemutatkozó rendezése, a Larry fiatalokat megszólító, társadalmilag érzékeny film Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs döbbenetesen hiteles alakításával. A hazai mozikban december elsejétől a Mozinet forgalmazásában látható alkotás a juhászként tengődő, 21 éves Ádám története, aki egy magának való, a dadogását szégyellő vidéki fiú. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával. Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry néven – kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült Larry forgatókönyvét a rendező Bernáth Szilárd jegyzi, operatőre Hartung Dávid volt, zenéjét Sperling Andor szerezte, vágója Szabó Tomi volt. A FocusFox produkciójában készült alkotás producere Muhi András és Ferenczy Gábor volt.