Best WordPress Hosting
 

Budapest jót olvasott

via kultura.hu => eredeti post link

Budapest olvas – ezzel a felhívással várták a könyvszerető közönséget a Vörösmarty térre, ahol idén először rendeztek együtt olvasós flashmobot, azaz villámcsődületet. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a budapesti Városháza szervezésében megvalósuló eseményen csak annyi volt a belépési kritérium, hogy mindenki vegyen magához egy kötetet, amiből aztán tíz percen keresztül félhangosan olvas. Ez viszonylag sokaknak sikerült, a kisiskolásoktól a szépkorúakig láttunk olvasókat, akik egészen változatos műfajú műveket hoztak.

A színpadon Polyák Lilla színésznő az aktuális kedvencét, A kőszívű ember fiait olvasta. A némileg szokatlan választásra volt is magyarázata, hiszen a héten mutatják be Jókai regényének megzenésített változatát a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Kőszívű – a Baradlay legenda címmel.

Likó Marcell, a Vad Fruttik frontembere Venyegyikt Vasziljevics Jerofejev Moszkva–Petuski groteszk kisregényét hozta magával, és olvasott fel belőle egy részletet a denaturált szesz legjobb felhasználási módjáról: a benyakalásáról. Az önéletrajzi ihletésű mű egy lerészegedésbe forduló vasúti utazás leírása, miközben társadalmi szatíraként is értelmezhető.