Best WordPress Hosting
 

Háromnapos összművészeti programmal ünnepli a főváros Nádas Pétert

via kultura.hu => eredeti post link

Nádas Péter, a magyar és a kortárs világirodalom kiemelkedő alakja, a hazai szellemi élet egyik legmeghatározóbb egyénisége idén októberben lesz 80 éves. Ez alkalomból háromnapos fővárosi programsorozatot szerveznek, amelyen különböző műfajokon keresztül tárul fel az író és a város kapcsolata. A rendezvény rávilágít Nádas alkotói életművének sokszínűségére, inspiráló erejére, közel hozza az embert, változatos formákban enged betekintést az univerzumába.

A Nádas Péter Budapestje program keretében újraindul Ott Anna nagy sikerű #olvassnádast sorozata, ezúttal élő közönség előtt, a szerző tavasszal megjelent regénye, a Rémtörténetek kapcsán. A fesztivál mindhárom napján tartanak egy-egy #olvassnádast eseményt, amelyeken Sárközy Bence, Tompa Andrea és Sipos Balázs lesznek Ott Anna vendégei.

Szeptember 30-án az #olvassnádast közösségi olvasókör után egy fotóművészeti és egy színházi eseményt tekinthetnek meg az érdeklődők. Előbbi Minimo. A sötétség színei címmel Nádas Péter a saját okostelefonjával készített két friss fotósorozatát mutatja be. Érdeklődésének fókuszában a digitális képkészítés hibalehetőségeinek vizsgálata, ezen belül is a fény és a sötétség kettősének tematizálása áll. A Deák Erika Galériában november 11-ig megtekinthető kiállításon Nádas Péter és Szűcs Attila tart tárlatvezetést.