Best WordPress Hosting
 

Október elejéig forog a nagyszabású Semmelweis-film

via kultura.hu => eredeti post link

A Semmelweis című film története 1847–48-as eseményekre koncentrál, Semmelweis ekkor fedezi fel a gyermekágyi láz okát és ellenszerét. A történelem egyik legnagyobb jelentőségű orvostudományi felfedezéséről szóló film története Bécsben és Budapesten elevenedik meg, az október elejéig tartó forgatás fő helyszínei a BÁV-székház mellett a SOTE Anatómiai Intézete, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a Bródy Sándor utca, a Szentkirályi utca és a csepeli Duna-part, de a keszthelyi kikötőben is rögzítenek jeleneteket.

„Koltai Lajos rendezésében a héten elkezdték A láthatatlan gyilkos című romantikus történelmi dráma forgatását. A Semmelweis Ignácról szóló nagyszabású magyar film ötvenöt napig forog, nagyrészt budapesti helyszíneken” – adtuk hírül július végén.

„Semmelweis életútja megmutatja nekünk, hogy ha a szembejövő akadályok ellenére is kitartunk, és járjuk a saját utunkat, akkor sikerrel járunk” – hangsúlyozta Koltai Lajos a forgatás szünetében az MTI-nek. Mint megjegyezte, nem könnyű az embernek megtalálni a saját útját, az apró örömökkel együtt ez rengeteg szenvedéssel is jár, de „jót csinálni” kizárólag gyötrelem árán lehet.