Best WordPress Hosting
 

Pokorny Lia a közösség erejéről mond mesét

via librarius.hu => eredeti post link

Add tovább – Bátorság! címmel indít kampányt novemberben a Blum program –  partnerségben a Generali The Human Safety Net programjával – amely a mesén és az összművészeteken keresztül kínál lehetőséget gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak, hogy saját bátorságuk felfedezésével lépést tehessenek egy boldogabb közösségi lét felé. Idén a kezdeményezés mellé állt Pokorny Lia színművész is, aki személyesen is mond mesét két óvodában.

Magyarországon 18 éve indult el a Blum pedagógiai program és rendszer, amely azt tűzte ki célul, hogy minden gyermek önmaga lehessen, megtalálja helyét a világban, és ehhez a lehető legtöbb erőforrással, képességgel rendelkezzen. A Blum sajátos és innovatív pedagógiai szemlélet, ahol a pedagógusok jólléte a kulcs, mert ha a felnőtt jól van, akkor a gyerek is jól van. Az összművészeti módszerekre, technikákra épülő rendszerben a gyerekek az egyéni ötleteket támogató alkotási folyamatokban és ihletett szabad játékban vesznek részt. Ugyanakkor a Blum programnak a család-óvoda-közösség összetartása is fontos cél. Éppen ezért arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a szülőket inspirálják olyan egyedi eszköztárral és látásmóddal, mesei kerettel, amelyek hatására otthon is megtalálják az együtt játszás örömét.

A Blum program az elmúlt 17 évben minden év novemberében megszervezi a Blum hetet, és a kampányuk idén is egy mese köré épül. A jéglámpások című mandzsu népmese feldolgozásakor létrejön a csoda: a mindenkori „játszótársak” és a Blum program művészei, nevelési szakemberei az összművészetek erejével közösséget teremtenek. Bácskai Márta, a Blum program megálmodója bízik abban, hogy „idén is több százezren kapcsolódunk össze a virtuális térben és együtt megtapasztaljuk a mese erejét, a játékosságot és a közösség bátorító élményét.” Négyezer óvodába, azaz Magyarország legtöbb óvodájába juttatják el felhívásukat.