via gasztromagazin.hu => eredeti post link
A fenntartható kávétermesztés nagymértékben hozzájárulhat a legfenyegetőbb környezeti és társadalmi problémák megoldásához. Segítségével ellensúlyozhatjuk az éghajlatváltozás negatív hatásait, megállíthatjuk és visszafordíthatjuk a biodiverzitás romlását, támogathatjuk a kávétermelő közösségek megélhetését, valamint a fenntarthatóbb élelmiszer-termelést. Épp ezért nem mindegy, milyen forrásból származó kávét választunk, és mi mindent tesz meg az adott vállalat a bolygó jövőjéért.
A Nespresso nemrég adta közzé a The Positive Cup című közös értékteremtés összefoglalóját. Ez részletesen bemutatja a vállalat globális fenntarthatósági eredményeit és törekvéseit. Az alábbi 5+1 szempont rávilágít arra, miként válhat az etikus és fenntartható módon előállított kávé világszerte a jó dolgok mozgatórugójává.
1. Újjáéleszti és megvédi a természetes ökoszisztémát