Best WordPress Hosting
 

Buda Flóra Anna kisfilmje felkerült az Oscar szűkített listájára

via kultura.hu => eredeti post link

Buda Flóra Anna 27 című animációja májusban a cannes-i filmfesztiválon Arany Pálma-díjat kapott, júniusban pedig az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon is díjazták. Az animációs kisfilm a francia Miyu és a magyar Boddah cég gyártásában készült, a producerei Emmanuel-Alain Raynal és Pierre Baussaron, valamint Osváth Gábor és Lukács Péter Benjámin. Az önéletrajzi ihletésű alkotás hangmérnöke Lukács Péter Benjámin volt. A 27 most abba a 15 produkcióból álló mezőnybe jutott be, amelyből a filmakadémia majd kiválasztja a kategória Oscar-jelöltjeit.

A tíz kategória, amelynek Oscar-esélyeseit közzétették: a dokumentumfilm, a rövid dokumentumfilm, a nemzetközi film, a smink és haj, a hang, az eredeti filmzene, eredeti filmdal, rövid animációs film, kisjátékfilm és a vizuális effektus, számolt be róla a Variety.com.

A nemzetközi filmek rövid listáján szintén 15 produkció szerepel, a magyar nevezés, Gauder Áron a Kojot négy lelke című animációs játékfilmje nem került fel a listára. Idén 88 ország nevezte kiválasztott filmjét a nemzetközi filmes kategóriában.