Best WordPress Hosting
 

Farkas Wellmann Endre nyerte a Quasimodo költőverseny fődíját

via kultura.hu => eredeti post link

A költőverseny zsűrijének döntése értelmében a nagydíjas Farkas Wellmann Endre mellett különdíjat vehet át Jóna Dávid Patchwork című verséért, a Térey János-díjat pedig Payer Imre Rapszódia tájakról, időkről című alkotása érdemelte ki.

A Nobel-díjas Salvatore Quasimodo 1961-es balatonfüredi tartózkodása emlékére 1992-ben indított költőverseny ezúttal is igazi irodalmi fesztivál lesz. A programsorozat Borbély Szilárd, a Nincstelenek című, számos nyelvre lefordított regény szerzője, nemzedéke egyik legnagyobb költője emlékét felelevenítő kiállítással kezdődik, Tamus István grafikái lesznek láthatók a Kisfaludy Galériában. A hagyományoknak megfelelően a Tagore sétányon Salvatore Quasimodo emlékfájánál tartanak ünnepséget, majd este hatkor az Anna Grand Hotel dísztermében adják át a költőverseny díjait. A díjazott költők ezúttal is felolvassák verseiket.

– Ebben az évben is sok vers érkezett, érdekesség, hogy a korábbiakhoz képest sokkal több női pályázó volt. Az irodalom mellett szokásunkhoz híven ezúttal is lesz zene és gasztronómia is, sőt a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódva Minden örömben bor címmel a Tempevölgy kiadásában egy kötet is megjelenik, amelyben 25 kortárs költő borversei olvashatók – fogalmazott Cserép László, a Quasimodo Költőverseny alapítója.