Best WordPress Hosting
 

Hogyan készítsünk időkapszulát?

via kultura.hu => eredeti post link

Amikor időkapszulát állítunk össze, több szempontot is mérlegelnünk kell. A levélíráshoz hasonlóan erre vonatkozóan is az a legfontosabb, kinek szóljon az üzenetünk. Jövőbeli önmagunkat szólítsuk meg, vagy családtagjaink, esetleg idegenek legyenek a címzettek? Mikor érjen a küldeményünk célba? Választhatunk fix dátumot, adott élethelyzetet, például olyan időszakot, amikor minden kilátástalannak tűnik, vagy az első gyerek születését, esetleg a szerencsés megtalálóra bízhatjuk az időkapszulat sorsát.

Üzenetünk hordozója többféle lehet. A klasszikus elásott dobozon túl időkapszulának minősül a palackposta is, és időzített ímélt is küldhetünk magunknak. Az utóbbi esetében a titokzatosság kissé háttérbe szorul, mivel az üzenetünket bármikor megnézhetjük és módosíthatjuk.

A kézzelfogható időkapszulánál maradva vegyük sorra, mi kerülhet bele. Az extrém megoldások kedvelői betontömbökbe vagy kőládákba rejtik az üzeneteket, de most maradjunk a minden háztartásban fellelhető, légmentesen zárható műanyag doboznál. Ebbe lényegében mindent belerakhatunk, ami számunkra fontos és nem romlékony.