Best WordPress Hosting
 

Így falatoznak terepen a hazai természetjárók

via gasztromagazin.hu => eredeti post link

Túrázás közben sem mond le a melegételekről a hazai természetjárók többsége, akiknek harmada nyílt tűzön süt-főz, tíz százalékuk viszont inkább gázfőzőt használ – ez derül ki az outdoor termékeket gyártó Primus legfrissebb magyarországi felméréséből. A fiatalabb generáció tagjai a legaktívabbak az outdoor főzés terén, ezzel szemben az 50 felettiek közel fele inkább az útba eső büféket, éttermeket részesíti előnyben.  Kávét és teát a többség inkább otthonról, termoszban visz magával: szabadtéri kávéfőzésre csak a túrázók 7 százaléka vállalkozik.

Rendkívül színes képet mutatnak a magyar túrázók étkezési szokásai egy Magyarországon, az outdoor főzőeszközöket gyártó svéd Primus megbízásából idén készített, hiánypótló kutatás[1] eredményei alapján. A természetjárás élménye nem lehet teljes a megfelelő kalóriabevitel, illetve folyadékpótlás nélkül, ennek megfelelően a válaszadók többségére – több mint négyötödére – igaz, hogy a hátizsákjában mindig megtalálható némi hideg élelem. Ezt leszámítva viszont a kirándulók több táborra oszthatók például a nyílt tűz, illetve ezzel szemben a gázfőző előnyben részesítése vagy akár a kávézási szokások alapján.

A túrázók mintegy 30 százaléka rak tüzet sütéshez-főzéshez vagy ételmelegítéshez. A fiatalabb korosztály esetén azonban ez az arány jóval magasabb: minden második 15-29 év közötti természetjáró választja a nyílt tüzet. A 40 és 49 közötti korcsoportba tartozók körében viszont jóval kevésbé népszerű, húsz százalék alatti az outdoor főzéshez kapcsolódó tűzrakás.