Best WordPress Hosting
 

Íme a Tündérkert első előzetese!

via kultura.hu => eredeti post link

Két történelmi hős egymást keresztező útja körül rajzolódik ki Móricz Zsigmond Tündérkertjében a 17. századi Erdély. A mester és a tanítvány, a nyugodt erő és a féktelen szenvedély, a hűséges férj és a csapodár szerető, a megfontolt politikus és a lánglelkű fejedelem: Bethlen és Báthory. Két ellentétes személyiség harca Erdély vezetéséért, egy nő szerelméért és a magyarság megmaradásáért. Móricz kortársa, Schöpflin Aladár szerint a regény a 20. századi magyar irodalom legnagyobb és legsikeresebb erőfeszítése múltunk birtokbavételére.

A Tündérkert mozgóképes feldolgozása száz évvel Móricz regényének megjelenése után készül a Megafilm gyártásában. A nyolcrészes történelmi-politikai thrillersorozat epizódonként 48–52 perc hosszúságú lesz, és idén ősszel a Duna Televízióban láthatja a közönség. A 95 napos forgatás 2022. július végén kezdődött és december végéig tartott több mint hetven szereplővel, műtermi díszletekben és Erdélyben, eredeti helyszíneken.

A sorozat vezető rendezője Madarász Isti, a Hurok című thriller, az Egy szerelem gasztronómiája című zenés vígjáték és az Átjáróház című romantikus fantasy rendezője.