Best WordPress Hosting
 

Kézműves foglalkozások és izgalmas szakmai beszélgetések várnak a Divat & Design Fesztiválon a Millenárison

via fashionawards.hu => eredeti post link

A Szent István Napok 2023. augusztus 19-20. között a Magyar Divat & Design Ügynökség szakmai partnerségében ismét megrendezésre kerül a Divat & Design Fesztivál, amely számos workshoppal és kerekasztal-beszélgetéssel várja a látogatókat. A Millenáris Fogadó épületén kívül Budapest további helyszínein várják a kicsiket és nagyokat a szervezők.

A rendezvény fő helyszínén, a Millenáris Fogadóban számos érdekes kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket kortárs magyar divat- és formatervezők, valamint szakmabeliek közreműködésével. A résztvevők betekintést nyerhetnek az asztalosmesterség szépségeibe, kipróbálhatják magukat a kerámia és az origami világában, és egyedi termékeket készíthetnek gyapjúfilcből. A fenntarthatóság jegyében fiatal tervezőkkel közösen készíthetnek a látogatók divatos kiegészítőket az upcycling és patchwork technológiák segítségével. Továbbá különböző hímzéstechnikákat tanulhatnak meg a résztvevők, kipróbálhatják a jéggel batikolás technikáját, illetve bőr alapanyagokból készíthetnek egyedi ékszereket.

A kreatív foglalkozásokkal párhuzamosan az ünnepi hétvégén szakmai kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődőket. Augusztus 19-én egy aktuális iparági trendet, a divat- és szépségmárkák terjeszkedését a „lifestyle” szektor irányába, vitatják meg a meghívottak, majd pedig a secondhand fellendülése lesz a téma. Augusztus 20-án először az ékszerkészítés és -viselés kerül a beszélgetések középpontjába, ezt követően pedig a nemzetközileg ismert magyar kreatívok sikeréről osztják meg gondolataikat és tapasztalataikat a meghívott iparági szereplők.